Karitatív akció

2 órája

Civil véradás: íme a nógrádi eredmények!

Idén tizenegyedik alkalommal hirdettek jótékony kezdeményezést a civil szervezetek körében országszerte. A felhíváshoz ez alkalommal is csatlakozott vármegyénk, a civil véradás eredményesen sikerült térségünkben.

Gulyás Edina

Országos program irányította a figyelmet az összefogás és az önzetlenség fontosságára a közelmúltban. A Civil Véradó Héten immár 11. alkalommal várták a segíteni szándékozókat. Az országos programhoz csatlakozva vármegyénkben is várták a donorokat, akik hét helyszínen nyújthatták karjukat.

civil véradás
A civil véradás sikeres volt Nógrádban
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool Archív/Illusztráció

Civil véradás: Nógrádban közel százötvenen nyújtották karjukat

– A kezdeményezés ezúttal is a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága a Civil Közösségi Szolgáltató Központok, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt közreműködésével valósult meg – tájékoztatta portálunkat Vadasi Zsuzsanna, a Nógrád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ vezetője. 

Mint mondta, térségünkben 141-en nyújtották karjukat tűszúrásra az akció keretében, közülük 28-an először adtak vért. Ez kiváló eredménynek számít, amit a szervezetek közötti hatékony együttműködésnek, és természetesen a véradóknak köszönhető, akik évről évre egyre többen vesznek részt a fenti programon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában