Tanulmányi kirándulás

4 órája

Délnyugat-Anglia csodáit fedezték fel a bolyais diákok

A Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium – a Challenge Utazási Irodával közreműködve – tanulmányi kirándulást szervezett szeptemberben. Délnyugat-Anglia csodáit 39 tanuló és 4 tanár fedezhette fel. Turcsányi András, a Bolyai János Gimnázium diákja számolt be portálunknak élményeikről.

Nool.hu

Turcsányi András beszámolójából kiderült, hogy szeptemberben a Bolyai János Gimnázium többtucatnyi diákja fedezhette fel Délnyugat-Anglia értékeit. Az iskolában már hagyománya van az efféle tanulmányi utaknak, a diákok és a tanárok ezúttal is örömmel csatlakoztak a többnapos programhoz.

Anglia
Délnyugat-Anglia értékeit fedezték fel a bolyais diákok
Forrás: Beküldött fotó

Délnyugat-Anglia megannyi élményt tartogatott

– Érkezésünk Londonba zökkenőmentes volt. Első utunk a belvárosba vezetett, ahol megcsodáltuk a London Eye-t és néhány híres épületet. A Trafalgar térről a Leicester térre sétáltunk. A kedvezőtlen időjárás ellenére élveztük a kisboltok felfedezését. Idegenvezetőnktől érdekes, kevésbé köztudott információkat szereztünk a fővárosról, annak épületeiről és nevezetes személyeiről – ismertette a bolyais diák.

Hozzátette: másnap Bath-ban meglátogatták a római fürdőt, de gyógyvizet is kóstoltak. Cheddarban betekintést nyertek a sajtgyártás folyamatába, és különleges sajtokat ízleltek meg.

– A harmadik nap Tintagel-ben, Artúr király legendájának nyomába eredtünk, majd az Eden Project-nél jártunk. Utóbbinál különböző éghajlati zónákat fedeztünk fel, és megmásztunk egy kilátót. Végül St. Michael's Mount felé hajóztunk, ahol lenyűgöző kilátásban volt részünk. Penzance-ben elfogyasztottuk az elmaradhatatlan fish&chips-et, majd a Land’s End csodálatos látványa zárta a napot – ismertette András.

Utolsó nap meglátogatták a windsori kastélyt, ahol bepillanthattak a királyi család egyik legfontosabb rezidenciájának életébe. Ezután fájó szívvel ugyan, de a repülőtér felé vették az irányt, hogy hazatérjenek Magyarországra. Turcsányi András az egész csapat nevében hangsúlyozta, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodtak. Bár csodás fotókat készítettek a helyszíneken, azok csak egy apró töredékét adják vissza mindannak, amit átéltek.

Tavaly májusban szintén errefelé jár egy másik csoporttal az iskola, az erről készült remek videós útibeszámoló itt látható:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában