Lovas találkozás

2 órája

Állatok világnapja: lovas rendőrök lepték meg a nógrádi gyerekeket (fotók)

Október 4-én, az állatok iránti szeretet és felelősség kerül a középpontba. Az állatok világnapja apropóján a nógrádi rendőrök egész héten járták az iskolákat, utcákat.

Palchuber Kinga

A Nógrád vármegyei rendőrség Facebook-oldalán közölte, hogy az állatok világnapján mind a vadon élő, mind a háziállatok iránti felelősségre szerették volna felhívni a figyelmet. Mint az a posztolt képekből kiderült, a héten felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt osztottak szórólapokat a járőrök, ráadásul mindezt lovaik kíséretében tették. Ezzel pedig még hangsúlyosabbá tették az üzenetet, melyet az év minden napján észben kellene tartani, hogy az állatok is érző lények, szeretni és gondoskodni kell róluk. 

állatok világnapja
Az állatok világnapja ráirányítja a figyelmet a felelősségre is
Forrás: Facebook/Nógrád vármegyei rendőrség

Az állatok világnapja fontos üzenetet hordoz

A nógrádi rendőrök beszámoltak róla, hogy a napokban lovasjárőreik többek között a Magyarnándori Általános Iskolában, a Szügyi Általános Iskolában és a balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskolában is tartottak tájékoztatót az állatvédelemről, az állatok világnapjáról és az állatokat érintő témahétről. A bátonyterenyei Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumban már nem lovakkal, hanem ebekkel érkeztek, ahol a kutyavezetők és négylábú társaik a rendészeti fakultációs diákoknak előadást és bemutatót is tartottak. A látogatás célja itt is az volt, hogy felhívják a diákok figyelmét az állatok megóvására, szeretetére.

A lovas járőrök látogatásáról az alábbi fotók is árulkodnak:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában