Vihar

2024.09.03. 13:13

Ingyenesen elhelyezhető a vihar miatt keletkezett zöldhulladék Balassagyarmaton

Csach Gábor Balassagyarmat polgármestere a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a helyi akosok ingatlanán a vihar miatt nagyobb mennyiségben keletkezett fa, falomb és nyesedék ingyenesen elhelyezhető hétfőtől szerdáig, a Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet (GAMESZ) Fáy utcai telephelyén.

Lászlók Judit

A polgármester a bejegyzésben ismertette, hogy a múlt keddi légzuhatag okozta fakidőlések okán megnövekedett lakossági igények miatt a GAMESZ Fáy utcai telephelyén szeptember 2-től, hétfőtől szeptember 4-ig, szerdáig 10 és 16 óra között ingyenesen elhelyezhető a viharkár miatt nagyobb mennyiségben keletkezett fa, falomb és nyesedék.

Kiemelte továbbá: a beszállítás ellenőrzés mellett folyik, így oda csak a következő szabályok szerint vihető be lomb. Mint írta: a fuvarozónak igazolásra van szüksége a beszállítást kérő (csak) balassagyarmati lakostól – név, lakcím, személyi igazolvány szám –, illetve minden adatot rögzítenek, szükség esetén ellenőrznek is. Ezenkívül csak a viharkár okozta fa, lomb és nyesedék szállítható be. Továbbá nem lehet elszáradt avart, lenyírt füvet vagy lágyszárú kerti növényt, illetve semmilyen egyéb szerves, vagy bármilyen zsákban elhelyezett hulladékot bevinni.

„Az akció célja, hogy a viharkár miatt a szokásos zöldhulladék szállítást meghaladó mennyiségű lomb elvitelét segítsük. A zöldhulladék szállítás időpontja szeptember 6-án, pénteken és szeptember 9-én, hétfőn lesz!” – közölte a polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában