Program

2024.09.06. 18:18

Szüreti felvonulással és mulatsággal indul az ősz Vizsláson

Szüreti mulatsággal ünneplik az ősz beköszöntét Vizsláson.

Veres Edina

Idén ismét felvonulással ünneplik a szőlőt és a szüretet Vizsláson. Sándor József, a község polgármestere a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy szeptember 7-én, szombaton a vizslási szüreti esemény útvonalának első állomását Vizslás-Újlak központja jelenti majd 10 órakor. Fél órával később a vizslási faluközpontban az óvodások kedveskednek majd műsorral a megjelenteknek. Az útvonal 11 órakor a helyi pecsenyéző aljánál, majd a Kútparti kereszteződésnél folytatódik, végül 11 óra 50 perckor elér az újlaki összekötő út elejére, ahol a Százszorszép Menyecskekórus műsorát hallgathatják és tekinthetik meg az egybegyűltek.

A polgármester posztjából az is kiderült, hogy a zenés felvonulás 12 óra 15 perckor indul a faluból, negyed órával később ér a Liliom úthoz, míg 13 órakor jut el a végállomást jelentő Kisrétre. Franczuz Erikának köszönhetően szól majd a nóta a jó ebédhez 13 óra 30 perctől. Ezt követően 14 órakor fény derül a pogácsasütő- és az őszi dekorációs verseny eredményeire, az egész napos mulatságról pedig ifj. Berecz György és Berecz Bálint gondoskodik majd.

Sándor József tájékoztatásában arra is felhívta a vizslásiak figyelmét, hogy minden helyi lakost vendégül látnak egy tál meleg ételre, amit Vizslás-Újlakon, a kisbolt udvarán, míg a faluban a színpad előtti sátornál kínálnak majd számukra. A vizslási szüreti mulatságot végül 20 órakor bál zárja a művelődési házban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában