Szilvás gombóc

2024.09.08. 14:14

60 kilogramm krumpliból készítettek szilvás gombócot a karancsberényi nyugdíjasok Kétbodonyban

A közelmúltban rendezték meg a XXI. Kétbodonyi Szilvaszombat Gombócfőző Fesztivált, amelyen mintegy 19 ezer gombóc készült. A rendezvényen a karancsberényi Reménység Nyugdíjas Klub tagjai és a település polgármestere is jelen volt azért, hogy megmutassák gasztronómiai tehetségüket Kétbodonyban is.

Sipos Nina Vivien

Mint arról korábban portálunk már beszámolt: immár huszonegyedik alkalommal rendezte meg a helyi önkormányzat a Kétbodonyi Szilvaszombatot, amelyen közel 19 ezer darab, különböző ízesítésű szilvás gombóc készült. A fesztivál gasztronómiai versenyén a karancsberényi Reménység Nyugdíjas Klub tagjai is részt vettek Molnár Erika Tünde polgármester és férje kíséretében.

„Mindannyiunk számára kemény, kitartó és szorgalmas munkát igénylő nap volt, hiszen 60 kilogramm krumpliból készítettünk szilvás gombócot az odalátogatók számára” – számolt be közösségi oldalán nemrégiben Palla Andrásné Aranka, a nyugdíjas klub vezetője.

Bejegyzésében köszönetet mondott főzőtársainak a kitartó, egész napos segítségükért, továbbá Lovasi Józsefnek, a Szabadtűzi Lovagrend tagjának is, aki szintén segédkezett a gombóctészta összeállításában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában