Pályázat

2024.09.07. 09:15

Szemüveg-támogatás: 80 ezret kaphatnak a rászoruló gyerekek

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány szemüveg-támogatási pályázatot hirdetett rászoruló családok számára, amely segítheti a gyermekek dioptriás szemüvegének megvásárlását. A kezdeményezés a vármegyénkben élő családok számára is elérhető.

Nool.hu

A látásproblémákkal küzdő gyermekek számára a dioptriás szemüveg nem luxus, hanem alapvető szükséglet. A megfelelő szemüveg viselése jelentős mértékben javíthatja a gyerekek iskolai eredményeit, hiszen a homályos látás akadályozza az olvasást, a táblán való írás követését, és hosszú távon akár komoly tanulási nehézségeket is okozhat. A szemüveg hiánya a gyerekek önbizalmára is negatívan hathat, és hátráltathatja őket a közösségi életben való részvételben, például a sporttevékenységekben vagy más szabadidős programokban. Rajtuk segíthet most a 80 ezer forintos szemüveg-támogatás.

szemüveg-támogatás, gyerekszemüveg
A szemüveg-támogatás nagy segítség lehet sok családnak. Képünk illusztráció.
Forrás: Shutterstock

Nagy segítség lehet a szemüveg-támogatás

Ezért fontos kezdeményezés a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szemüveg-támogatási programja, amely közvetlenül segít a rászoruló családoknak abban, hogy gyermekeik hozzájussanak a számukra szükséges látásjavító eszközhöz. A program célja, hogy azok a gyermekek, akiknek szemüvegre van szükségük, ne szenvedjenek hátrányt azért, mert családjuk nem engedheti meg magának a dioptriás szemüveg megvásárlását. A tájékoztatás szerint a pályázó gyermekkel egy háztartásban élő családtagok egy főre eső havi nettó jövedelme nem haladhatja meg a 130 ezer forintot.

A szemüveg-támogatási pályázatra

  • Magyarországon élő,
  • 0-14 éves gyerekek és
  • 14-18 év közötti, középfokú, nappali tagozatos oktatásban részesülő fiatalok

pályázhatnak szüleik segítségével.

Fontos, hogy a pályázat keretében akár dioptriás sportszemüveg beszerzése is támogatható. A pályázat részleteiről és feltételeiről a Magyar Gyermekmentő Alapítvány hivatalos weboldalán találhatók bővebb információk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában