Program

3 órája

Közlekedésbiztonság: óvodások is elkezdhetik az ismeretek elsajátítását! (fotók, videó)

A Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde Nyitnikék Tagóvodájában tartott a Biztonság Hete programhéthez kapcsolódóan játékos foglalkozást szeptember 19-én a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára, Bárnai Kinga rendőr őrnagy. A fő téma a közlekedésbiztonság volt.

Közlekedésbiztonság: nem lehet elég korán elkezdeni az ismeretek elsajátítását!

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Az interaktív közlekedésbiztonsági foglalkozáson elsősorban a gyalogos közlekedésről volt szó.  A gyerekek gyakorolhatták a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen való szabályos és biztonságos áthaladást és az óvoda oktatóeszközeinek segítségével megismerkedtek a közlekedési jelzőlámpák jelzéseinek jelentésével is. Bárnai Kinga hangsúlyozta a láthatóság fontosságát és bemutatta azokat az eszközöket, amiket már az óvodások is használhatnak, és amelyekkel a közlekedésük során jól láthatóvá tehetik magukat - írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Közlekedésbiztonság az óvodában
Közlekedésbiztonság: nem lehet elég korán elkezdeni az ismeretek elsajátítását!
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

Hozzátették: az óvoda a foglalkozást követően a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány jóvoltából számos kiadványt, valamint közlekedésbiztonsági oktató és fejlesztő eszközt vehetett át a balesetmegelőzési bizottság titkárától.

Öt éves múltra tekint vissza a közlekedésbiztonsági program

„A Csak biztonságosan! mesterprogram már ötödik éve működik a Nyitnikék tagóvodában. Fő célja, hogy a gyerekek életkori sajátosságaiknak megfelelően fejlődjenek a közlekedési képességeik és már az óvodás évek alatt felkészítsük őket a biztonságos közlekedés alapjaira. Ebben sok segítségek nyújtanak a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szakemberei" - tájékoztatta portálunkat Godóné Gyenes Andrea, a tagóvoda mesterpedagógusa.

Hozzátette: az előző években is több alkalommal tartott játékos foglalkozásokat, amiket az ovisok nagyon élveztek, hasznos ismereteket is szerezve. Tavaly a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából több kisfilmet is készítettek a mesterprogram team tagjainak közreműködésével és az akkori nagycsoportosok szereplésével. A kis videók a biztonságos és udvarias közlekedést mutatják be, amik internetes felületen is megtekinthetők. Két kisfilmet benyújtottak az „Add tovább a jót, amit Te is kaptál!“ című országos gyermekpályázatra, amelyen a „Legjobbak a jók között“ elismerést vehették át az óvodás csapatok kategóriájában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában