Egészségügy

2 órája

Beteg gyerekek gyógyulását segítik a játékos feladatokat rejtő dobozok

Különleges ajándékok érkeztek a salgótarjáni kórház gyermekosztályára. A játékos feladatokat rejtő dobozok oldják a kis beteg félelmeit, emellett a nyelvtanulást is segítik.

Gulyás Edina

Az Amigos a gyerekekért Alapítvány idén második alkalommal juttatott el ajándékokat a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztály alapítványának. A kis betegek a különleges dobozokban játékokat és munkafüzeteket találtak – tájékoztatott közleményében az intézmény. 

Beteg gyerekek gyógyulását segítik a játékos feladatokat rejtő dobozok
Beteg gyerekek gyógyulását segíti az ajándék,játékos feladatokat rejtenek az alapítvány dobozai
Fotó: Beküldött

Hozzátették: az Amigos a gyerekekért Alapítvány egyetemistákból álló önkéntes szervezet, amit 2014-ben alapította Forgács-Fábián Sára 10 közeli barátjával. Eleinte a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán igyekeztek tagjaik segíteni az ott gyógyuló gyerekek mindennapjait. Az önkéntesek célja, hogy azokba a kórházakba is eljuttassák az Amigos-élményt – vagyis a játékos nyelvtanulás örömét –  ahol jelenleg még nem tudnak személyesen jelen lenni. 

Játékosan tanulhatnak a beteg gyerekek

Ilyen a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház is, így olyan dobozokat állították össze, amely a játékos tanulás mellett segít feloldani a gyerekek félelmeit és szorongását. Az ajándékokat, amelyek átadásánál dr. Laczkó Tamás főigazgató is jelen volt, az osztályra érkező, ott lábadozó gyermekek kapják meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában