Faluünnep

2 órája

Szent Mihály-napi falubúcsú kovácsolta össze a közösséget Nemtiben

A hagyományokhoz hűen idén is a falu védőszentjének ünnepén tartották meg a falubúcsút Nemtiben. A Szent Mihály-napi falunap jó alkalom volt arra, hogy együtt legyen a község apraja-nagyja.

Gulyás Edina

A vendégeket Skuczi Nándor és Becsó Zsolt is köszöntötte

Fotó: Beküldött

Nemtiben minden évben szeptember végén tartják meg a falubúcsút. A település történetében Szent Mihály napjának mindig is jelentős szerepe volt. A község védőszentjének ünnepén a családok összejöttek, egy napot együtt töltöttek a rokonok és barátok. Ugyan napjainkra kicsit átalakult ez az ünnep, ma már inkább egy jó hangulatú közösségi program, ami összekovácsolja a helyieket. 

Szent Mihály-napi búcsú Nemtiben
Szent Mihály-napi búcsút tartottak Nemtiben. Az időjárás nem volt kegyes, de a hangulatot ez nem rontotta el
Fotó: Beküldött fotó

Szent Mihály a falu védőszentje

A hagyományoknak megfelelően szeptember 28-án, szombaton idén is Szent Mihály-napi falubúcsúra várták a községben élőket és az elszármazottakat egyaránt. Az időjárás ugyan nem kedvezett a szabadtéri színpadnál megrendezett programnak, de a rossz idő ellenére is sokan ellátogattak arra. Az egybegyűlteket Széll Istvánné polgármester köszöntötte, aki felidézte: emlékszik a régi ünnepekre, ezen a napon összegyűlt a család. Közösen mentek a szentmisére, majd a legfinomabb falatok kerültek az asztalra: húsleves, töltött káposzta, libasült és rétes. A faluvezető, aki nem indult a legutóbbi önkormányzati választáson, az elmúlt évek jelentősebb fejlesztéseit is felsorolta. 

Az egybegyűlteket Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője és Skuczi Nándor, a vármegyei közgyűlés elnöke is köszöntötte. A megnyitót követően egymást váltották az előadók. Az óvodások műsora után a Haraszti ikrek szórakoztatták a közönséget, majd a Flower Girls mazsorett csoport lépett színpadra. A Maconka Táncegyüttes előadását követően az Abba Sisters adott műsort.

A napot idén első alkalommal kísérte kézműves vásár. A sátrak alatt kilenc árus kínálta portékáit, azok között voltak méhészeti terméke, őszi dekorációk, asztaldíszek, kézműves szappanok, levendulás termékek, házi tészták, ékszerek, savanyúságok és őstermelők által termelt zöldségek is. A látogatókat finom ebéddel, egy tál gulyással vendégelte meg az önkormányzat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában