Bulvár-celeb

2 órája

Reggel alma, délben alma? A kérdés az, hogy hol tartja

Szinte minden háztartásban lehet találni néhány, az érés különböző fokán tengődő almát. Most lerántjuk a leplet a titokról, hol érdemes tárolni, hogy sokáig friss maradjon.

MW

A hűtőben akár 6-8 hétig is eláll az alma

Forrás: Shutterstock

Megérkezett az ősz, itt az alma igazi szezonja, amikor nagyobb mennyiséget tartalékolhatunk belőle, ha tudjuk, hogyan kell helyesen tárolni. Most eláruljuk, mire érdemes figyelni. 

A legtöbb magos gyümölcsöt, például a körtét, az almát is árnyékos, száraz és hűvös helyen kell tárolni. A megfelelő hely megtalálásához elsősorban azt kell figyelembe venni, hogy mennyire meleg és párás az adott helyiség. 

Fontos kérdés az is, hogy milyen hosszú ideig szeretnénk tárolni az almát, ugyanis a hűtőszekrény és a konyhapult is megfelelő hely lehet a gyümölcs számára – írja cikkében a Mindmegette. 

Az ép, egészséges almák a konyhában is frissek maradnak, ha nem túl meleg és párás a helyiség
Forrás:  Shutterstock

Pult vagy hűtő?

Hogyha a konyhánkba kevésbé süt be nap, és nem párás a környezet, illetve legfeljebb 1-2 hétig szeretnénk tárolni az almát, ideális lehet erre a célra a konyhapult. Minden más esetben jobb a hűtőbe betenni a gyümölcseinket, ott ugyanis az alma akár 6-8 hétig is eltartható.

Akárhol tároljuk is az almákat, tegyük távolabb a többi gyümölcstől. A nagyon érett példányokat még egymástól is különítsük el. Az alma ugyanis etiléngázt bocsát ki, ami miatt a közelében található gyümölcsök érési folyamata felgyorsul, különösen akkor, ha az almán sérülés található, vagy nagyon érett. 

A legjobb, ha ezeket minél hamarabb megesszük.

Ha már felvágtuk

A félbevágott almát vagy a megmaradt darabokat minél előbb tegyük be a hűtőszekrénybe. hogy ne barnuljon meg, fedjük le szorosan frissentartó fóliával vagy méhviaszos csomagolóval, és 1-2 napon belül használjuk fel. Egy kevés citromlével bekenve is megakadályozhatjuk a gyümölcs barnulását.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!