Programok

2024.08.21. 11:56

Zsiványtábor a pásztói könyvtárban

Befejeződött a napokban a pásztói Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központ szervezésében megvalósított Zsiványtábor.

Nagy Orsolya

Kirándulás is színesítette a tábort

Forrás: Beküldött

Mint arról Pékné Fejes-Marsinszki Ágnes megbízott igazgató beszámolt portálunknak, összesen 11 gyermeket táboroztattak egy héten keresztül. Ezen idő alatt próbáltak minél változatosabb programkínálattal szolgálni a részükre.

zsiványtábor
A Zsiványtábor tartalmas időtöltést kínáltak a gyermekeknek, megannyi programmal
Forrás: Beküldött fotó

– A résztvevők jártak a Sidi Lovastanyán, buszos kiruccanást tettek Hollókőre és Szécsénybe. A vár és az Ófalu megtekintése különösen érdekes volt számukra annak ellenére is, hogy szinte mindannyian jártak már ott, de megerősítettük az örök igazságot: a palóc falu kincsekben gazdag tárháza megunhatatlan! – hangsúlyozta Pékné Fejes-Marsinszki Ágnes. 

Változatos programok színesítették a Zsiványtábort

Hozzátette: a lurkók szinte mindennap kreatívkodhattak, így például táborzászlót készíttek, kavicsot festettek, nyári gyermekversekhez készült illusztráció, de kardot hajtogathattak papírból, valamint gyöngyből zsiványbajuszos karkötőt fűztek. Utóbbi tevékenység igencsak nagy kihívást jelentett és a türelmet is igencsak próbára tette.

Az intézmény megbízott vezetője arra is kitért, hogy az olvasás népszerűsítését is fontosnak tartva könyvtári óra keretében bemutatták a gyermekkönyvtárat, a korosztályuknak szóló irodalmat és folyóiratokat.

– A zsiványtanyán a változatos programokkal teli héten volt játszóterezés, fagylaltozás, ebéd utáni csocsóbajnokság, hideg limonádé melletti közös lazulás a babzsákfotelekben vagy éppen spontán beszélgetés a "varázskörben" – mondta Pékné Fejes-Marsinszki Ágnes, aki elárulta azt is, hogy a búcsú jegyében a szülők a minikiállítás mellett két színpadi produkciót is megtekinthettek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában