Jegyzet

2024.08.21. 14:04

Svédasztal

Veres Edina

Amikor a szabadság és a nyaralás szóba kerül, nyilván a legtöbbeknek csak a kikapcsolódás és a dolgos hétköznapok kipihenése jut eszébe. Mindez magától értetődő, azonban nem árt arra sem felkészülni, hogy akadhatnak olyan tényezők, amelyek a régóta várt pihenést megkeseríthetik.

Svédasztal
Nem gondoltam volna, hogy én leszek a svédasztal
Forrás: Illusztációs fotó: Pixabay

Az én esetemben mindez egy szabadtéri, estébe nyúló eset során törént. Egy hosszú, sok kirándulással tarkított nap után vacsorához készültem, amit egy tó partján álló étteremben terveztem elfogyasztani. A napközben tomboló hőség szép lassan alábbhagyott, ahogy a Nap alábukni készült a horizonton, emiatt úgy döntöttem, hogy inkább a teraszon álló egyik asztalnál foglalok helyet. Miután rendeltem egy limonádét nekiláttam az étlap áttekintésének, hogy kiderüljön: találok-e valami kedvemre való harapnivalót? Teljesen elmélyedtem a felsorolt finomságok között, így csak jóval később vettem észre, hogy időközben nem várt vendégek „csatlakoztak” hozzám az asztalnál. Nem is lett volna ezzel semmi baj, csakhogy a társaságuk egy cseppet sem volt kellemes már akkor sem, hát még néhány órával később. Ez előbbi az egyre népesebb csapat folyamatos zümmögésének volt köszönhető. Ez utóbbi pedig annak a ténynek, hogy ők is jóllaktak az asztalomnál, amit az azóta is a testem borító megannyi viszkető piros duzzanat bizonyít.

Annyi bizonyos, hogy azt egészen biztos nem gondoltam volna egy percig sem, hogy aznap még én is úgymond az „étlap részévé válok”, méghozzá a szúnyogok svédasztalaként...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában