Kitüntetés

2024.08.23. 08:40

Ötvenéves munkáját díjazták a nézsai szlovák önkormányzat elnökének

Kucsera Andrásné, a Nézsai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, a Nógrád Vármegye Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat képviselője a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehette át Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető minisztertől augusztus 20-a alkalmából Budapesten.

Lászlók Judit

Sulyok Tamás, a Magyar Köztársaság elnöke Kucsera Andrásné, a Nézsai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, a Nógrád Vármegye Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat képviselője részére a Nézsán élő szlovák közösség anyanyelvének ápolását, kulturális értékeinek megőrzését és továbbadását szolgáló tevékenysége elismerésként a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozott.

szlovák önkormányzat
Kucsera Andrásné munkáját díjazták
Forrás: Facebook/Kucsera Andrásné

Lelkiismeretes munkáját díjazták

A kitüntetéssel kapcsolatban Kucsera Andrásné a Facebook-oldalán így fogalmazott: „Szent István napján a Magyar Köztársaság elnökének kitüntetését vehettem át a Károlyi-Csekonics Palotában. Szeretném megköszönni a felterjesztő Nógrád Vármegye Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatának a megtisztelő elismerést a munkámért, melyet több mint 50 éve végzek a nemzetiségünkért.” 

Hozzátette: „A családom, a kollégáim, a barátaim támogatása, segítsége fontos, elengedhetetlen volt a munkámban.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában