Kitüntetés

2024.08.17. 18:39

Állami kitüntetést vehetett át Rétság díszpolgára

Hegedűs Ferenc, Rétság díszpolgára állami kitüntetést vehetett át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Pintér Sándor belügyminisztertől csütörtökön Budapesten.

Lukács Zsófia

Hegedűs Ferenc autószerelő, a rétsági Műszeres Vizsgálóállomás tulajdonosa, Rétság város önkormányzati képviselője a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült a község közügyei érdekében végzett odaadó munkája, valamint a térség fejlődését munkahelyek biztosításával is elősegítő vállalkozói tevékenysége elismeréséül.

Hegedűs Ferenc, Rétság díszpolgára állami kitüntetést vehetett át a napokban
Hegedűs Ferenc, Rétság díszpolgára állami kitüntetést vehetett át a napokban
Forrás: Beküldött fotó

Hegedűs Ferenc 1979-ben költözött Rétságra, és több mint harminc esztendeje működteti sikeresen műszeres gépjármű-vizsgálóállomását, amelynek hírneve és üzletköre ma már az egész országra kiterjed. Munkája mellett folyamatosan részt vesz a város közéletében, több cikluson keresztül volt önkormányzati képviselő, de még napjainkban is az, 2014 és 2019 között pedig a város polgármestereként dolgozott.

Ez idő alatt több fontos fejlesztés is történt a városban, illetve új vívmányok is teremtődtek. Ezen kívül komoly szerepet vállal a különféle rendezvények, programok, civil szervezetek támogatásában és jótékonysági célú tevékenysége is kiemelkedő. Idén márciusban a Rétság díszpolgára kitüntető címet is átvehette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában