Kitüntetés

2024.08.16. 19:53

Nemzeti ünnep: állami kitüntetést vehetett át Balassagyarmat díszpolgára

Mások mellett dr. Szakács Zoltán nyugalmazott szülész-nőgyógyász főorvos, Balassagyarmat díszpolgára is kitüntetést vehetett át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Pintér Sándor belügyminisztertől csütörtökön Budapesten.

Lukács Zsófia

Állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket is átadott az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Pintér Sándor belügyminiszter a Belügyminisztérium Márványaulájában. A kitüntetettek között számos orvos, valamint egészségügyi és szociális területen dolgozó is van.

Dr. Szakács Zoltán nyugalmazott szülész-nőgyógyász főorvos kitüntetést vehetett át a nemzeti ünnep alkalmából
Dr. Szakács Zoltán nyugalmazott szülész-nőgyógyász főorvos kitüntetést vehetett át a nemzeti ünnep alkalmából
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Archív fotó: Nool.hu

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatát adományozta több mint öt évtizeden keresztül végzett, példaértékű orvosi tevékenysége elismeréséül dr. Szakács Zoltánnak, a Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet nyugalmazott szülész-nőgyógyász főorvosának.

Névjegy:
Dr. Szakács Zoltán 1941. február 16-án született Balassagyarmaton. Iskoláit is itt végezte, majd 1960-ban felvételt nyert a Budapesti Orvosi Egyetem Általános Orvosi Karára, ahol 1966-ban szerzett orvosdoktori diplomát. 1966 októberétől mindössze egy év kihagyással folyamatosan a Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet orvosa volt. 1980-tól a kórház nőgyógyászati osztályán főorvosként folytatta hivatását egészen 2021-ig.

Nyugdíjasként is aktívan tevékenykedett. Tiszteletreméltó emberi és orvosi magatartásával hozzájárult ahhoz, hogy az orvosi hivatás megbecsülése a társadalom minden rétegében erősödjön. Szakmai munkáját 1986-ban Egészségügyi Miniszteri Dicsérettel, 1988-ban a Szakszervezetek Országos Tanácsa szakszervezeti munkáért kitüntető jelvénnyel, 2002-ben „Az év orvosa” oklevéllel, 2016-ban pedig Arany Díszoklevéllel ismerték el. Dr. Szakács Zoltán az 1989-ben létrejött Civitas Fortissima Kör alapító tagja, ahol jelenleg is elnökként tevékenykedik. A Balassagyarmat díszpolgára kitüntető címet idén januárban vehette át a Civitas Fortissima ünnepi megemlékezés keretében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában