Tájékoztatás

2024.08.24. 13:09

Lomtalanítást tartanak Nagybárkányban

Veres Edina

A VGÜ Nonprofit Kft. a település önkormányzatával együttműködve lomtalanítást tart Nagybárkányban augusztus 29-én és 30-án, azaz csütörtökön és pénteken reggel. A község Facebook-oldalán megosztott tájékoztatás szerint, a lakosoknak az elszállíttatni kívánt hulladékot a lomtalanítás napjain legkésőbb reggel 6 óráig ki kell helyezniük, de előnyösebb, ha ezt már előző este megteszik. A járat minden utcán egyszer megy végig. 

A bejegyzésben arra is kitértek, hogy a lomnak minősülő tárgyakat a gyűjtési útvonal mellé kell kihelyezni úgy, hogy azok a begyűjtő gépjárművel megközelíthetőek legyenek, ugyanakkor se gyalogos-, se a gépjárműforgalmat ne akadályozzák. 

A felhívásban arra is felhívták a nagybárkányiak figyelmét, hogy a lomtalanítás során kihelyezhetőek – háztartásonként legfeljebb egy köbméter mennyiségben – az olyan szilárd hulladékok, amelyek a rendszeres hulladékszállítás alkalmával nem tehetők bele a tároló edénybe.

Ezek közé tartozik például a bútor, az ágybetét, a játék, a kerékpár, a szőnyeg, a szánkó, a babakocsi, vagy a nagyobb méretű kartondobozok. Mindezek mellett háztartásonként szükség esetén 4 darab személyautó abroncsot is elszállítanak a VGÜ Nkft. munkatársai. Ugyanakkor a lomtalanítás során például az építkezésből – bontásból – származó hulladékot, valamint az akkumulátort és az elektromos készülékeket nem gyűjti be a hulladékgazdálkodással foglalkozó cég.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában