Gyász

2024.08.23. 12:55

Balassi-díjas, egykori kollégáját gyászolja a salgótarjáni könyvtár

Egykori kollégától búcsúzott fájó sorokkal a Balassi Bálint Könyvtár közössége.

Veres Edina

Szomorú hírt osztott meg a Balassi Bálint Könyvtár a Facebook-oldalán. Mint fogalmaztak, megrendülten értesültek arról, hogy Galcsik Róbertné – született Erdősi Mária – a megyei könyvtár egykori dolgozója, megbecsült és elismert személyisége elhunyt.

„Galcsikné Marika 1978-2008 között vezette az intézmény titkárságát, óriási tapasztalattal rendelkezett a kollégákról, a könyvtárhasználókról, a szakmáról. Évtizedeken át tartó, magas színvonalú szakmai munkájának elismeréseként Balassi Bálint-díjban részesült” – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderült: a salgótarjáni székhelyű bibliotéka kollektívája számára Galcsik Róbertnét a felejthetetlen, vidám, ironikus humorral fűszerezett életszemlélete a könyvtár egyik meghatározó személyiségévé varázsolta.

„Mindenre és mindenkire figyelő, végtelenül segítőkész, lelkiismeretes, fáradhatatlan munkatárs volt, akire mindig lehetett számítani” – emlékeztek fájó sorokkal az intézmény egykori dolgozójára a könyvtár posztjában, amelyben kiemelték: szeretett kollégájuk emlékét tisztelettel és kegyelettel megőrzik a Balassi Bálint Könyvtárban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában