Gyűjtemény

2024.08.21. 16:17

Egyháztörténeti gyűjteményt hoztak létre Karancslapujtőn

Sipos Nina Vivien

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Karancslapujtő önkormányzata szervezésében az államalapítás és Szent István király emlékére ünnepséget tartottak augusztus 20-án, kedden a helyi római katolikus templomban. A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Baksa Sándor polgármester, majd 11 órakor szentmisét celebrált Nagy Richárd plébános. A szertartás után kenyérszentelés, majd Simon Kata opera- és operetténekes előadása következett. 

Délután a régi parókián egy helyi egyháztörténeti gyűjteményt adtak át, amelyet két felekezet, az evangélikus és a katolikus közösség, karöltve a Karancs Kincse Egyesülettel és a Karancslapujtőért Alapítvánnya hoztak létre. A hívek tárgyi  felajánlásaiból egy komoly múzeumi anyag jött össze a helyszínen. 

„Példaértékű összefogás keresztény hagyományaink és kultúránk megőrzéséért! Az új  helyi egyháztörténeti múzeumot Nagy Richárd plébános atya és  Horváth-Hegyi Ádám lelkész áldották meg.” – írta közösségi oldalán Balla Mihály országgyűlési képviselő, aki a keddi eseményen is részt vett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában