Jegyzet

2024.08.12. 09:22

Biztonságos jelszó

Nagy Orsolya

Egyre több az online csaló, az elmúlt időszakban esetemben is megszaporodtak a gyanús SMS-ek és e-mailek számai. Mindenesetre igyekszem résen lenni és ügyelni arra, hogy ne dőljek be nekik. Sajnos nemrég feltörték az e-mail-fiókomat is. Nem tudom, hogy ki lehetett, vagy mi volt a szándéka, de azt hiszem, a jelszavaimra is nagyobb figyelmet kell fordítani. Lehet, az aktuális számláimat akarta befizetni, amelyek az e-mailemre érkeznek, vagy az online rendeléseimre volt kíváncsi az, aki feltörte az üzeneteimet. Túl sok mindent nem találhatott. Nem ez az első eset egyébként, hogy feltörik egy-egy fiókomat. Pár hónappal ezelőtt az Instagram-fiókommal történt ugyanez, előtte pedig a Facebook-oldalamat törték fel. Szerencsére az ilyen esetek során mindig kapok értesítést, így azonnal meg tudom változtatni a jelszavamat.

Egyre több embernél tapasztalom azonban, hogy ilyenkor tehetetlen. Volt már azonban olyan ismerősöm, aki a feltörést követően nem tudott belépni a fiókjába, és az ismerőseinek a nevében küldtek különféle ocsmány üzeneteket. Azt hiszem, én ilyen szempontból szerencsés vagyok.

 A sok ilyen történés után most már én is arra törekszem, hogy minél nehezebb és bonyolultabb jelszót válasszak mindenhol, hogy az biztonságos legyen és senki ne férhessen hozzá. Nem hiába hívják fel a rendőrök is olyan gyakran az emberek figyelmét arra, hogy gondosan válasszanak jelszót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában