Hiánycikk

2024.07.19. 19:55

Ventilátor enyhíthetné a hőséget, de üresek a salgótarjáni polcok

Hosszú napok óta tart a hőség. A vásárlók, némi enyhülést keresve, megrohamozták az elektronikai üzleteket, szinte az összes ventilátor elfogyott.

Gulyás Edina

Azokban a lakásokban, ahol nincs felszerelve klímaberendezés, izzasztóak most a napok. Egy-egy ventilátor némi enyhülést adhat, hát sokan vásárolnának azt ezekben a forró napokban. A salgótarjáni elektronikai üzletek polcain azonban nem túl bőséges a kínálat. 

Ventilátor enyhíthetné a hőséget
Korábbi kép a kínálatról: a ventilátor enyhíthetné a hőséget, de mára elfogytak a készülékek
Fotó: MW illusztráció

Az összes ventilátor, még a bemutató darab is elkelt

– Az utóbbi két hétben, amióta tart az extrém hőség, nagyon sok ventilátort el lehetett volna adni, ha lenne készlet. Azonban az üzletünkben található összes készüléket megvásárolták, még a bemutató darab is elfogyott – tájékoztatta portálunkat Persik László, a Vásártéren található számítástechnikai üzlet vezetője. 

Mint mondta, vitték az asztali-, az álló-, az oszlop- és a vizes-ventilátorokat is. Mivel az egész országban jellemző, hogy megugrott a kereslet, a beszállítók és a nagykereskedések fizikálisan nem képesek teljesíteni a megrendeléseket. Két-három százasával rendelnek tőlük a viszonteladók, még a drágább darabok is kelendőek most. 

– Üzletünkben 3 ezer és 29 ezer forint között lehetett ventilátort kapni, jelenleg azonban kifogyott a készlet. Megrendeltük az eszközöket, azokért akár a budapesti raktárba is felmegyünk, amennyiben ott elérhetők lesznek. Reményeink szerint jövő héten ismét lehet nálunk vásárolni különböző típusú ventilátorokat. 

Üresek a salgótarjáni boltok polcai

A nagyobb elektronikai üzletekbe betérve ugyanezt tapasztaltuk. Mivel az elmúlt két-három hétben az összes ventilátort elkapkodták, így a Salgótarján belvárosában található bolt polcai ezen a részlegen üresek. Az egyik nemzetközi hipermarket salgótarjáni áruháza nem is forgalmaz elektromos berendezéseket. Azonban az ott néhány hónapja megnyílt elektronikai bolthálózat kínálata is elég gyérnek mondható.

Egyetlen típusú asztali ventilátor kerülhet itt a kosarakba, abból is összesen három darab árválkodott a polcokon. Az asztali eszköz több mint 28 ezer forintba kerül. Az üzlet akciós katalógusában ugyan van 10 ezres ajánlat is, de a bolt munkatársa elmondta: nem tudják mikor érkezik a kedvezményes termékből, de az utóbbi napok tapasztalatai alapján, azokat egy pillanat alatt elkapkodják. 

A ventilátor mellett a mobilklíma is hiánycikk

A Világgazdaság napokban megjelent cikke is arról számol be, hogy a ventilátor mellett már a mobilklíma is elfogyott a boltokból és csúcsra jár a korábban megrendelt klímaberendezések telepítése. Új igényeket legfeljebb nyár végére vesznek fel a minősített szerelők. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában