Top 10

2024.07.15. 06:39

Itt a Top 10-es válogatás az elmúlt hét legolvasottabb cikkeiből

Összegyűjtöttük, melyik témák keltették fel leginkább az érdeklődéseteket az elmúlt hét napban.

Nool.hu

10. Több millió forintos adományt kapott a salgótarjáni Szent Lázár Lovagrend Ausztriából

Harminchárom évvel ezelőtt, 1991 őszén hazánkban elsőként Salgótarjánban alakult meg újra a Szent Lázár Lovagrend. A tagjai azóta éjt nappallá téve, hétvégét nem ismerve segítik a rászorulók, nélkülözők életét elviselhetőbbé tenni.

9. Műfüves pálya épül Karancsságon

Elkezdődött a műfüves pálya kialakítása a településen. A beruházásra pályázati támogatást nyert az önkormányzat, az önrészt pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat biztosította.

8. Európai Falumegújítási Díjat kapott Varsány

Európai Falumegújítási Díjat érdemelt ki Varsány. Az arany minősítés a település példaértékű fejlődéséért járt. Az 1500 fős falu úgy került a 21 legkiválóbb európai település közé, hogy előtte megnyerte ennek a versenynek a magyar kiírását – adta hírül egy közleményben Magyarország kormánya a honlapján.

7. Lángos az örök kedvenc – ezekkel a tippekkel tökéletes lehet a tészta

Az emberek jelentős többsége nem tud ellenállni a magyar konyha egyik nagy klasszikusának. A lángos örök kedvenc, amit fokhagymával ízesítve, sajttal, tejföllel kedvelnek a legtöbben, de az ínyencek finomságokkal töltve, sőt, még lekvárral megkenve is fogyasztják azt.

6. A gördeszkás pap az érsekvadkerti hittantáborba is ellátogatott

Az Érsekvadkerti Egyházközség ezen a héten rendezi meg nagy hagyománnyal bíró hittantáborát a községben. A keddi vendég Lendvai Zoltán, Lenti város plébánosa, közismert nevén a gördeszkás pap volt, aki bemutatót is tartott a résztvevőknek a Szent András-templom előtt.

5. Vincze Ferenc raliversenyző rajthoz áll az Európa-bajnokság római futamán

Mint arról portálunk korábban beszámolt: Vincze Ferenc szécsényi raliversenyző 2019 után tavaly ismét megnyerte a HUMDA Országos Rally Bajnokságot (ORB). Vincze Ferenc idén már nem indult a hazai bajnokságban, ugyanis két bajnoki cím után inkább az Európa-bajnokságot célozta meg, méghozzá sikerrel.

4. Elkészült a híd, ismét zavartalanul haladhat a forgalom Kisterenyén

Örömteli hír a közlekedőknek, hogy elkészült az új híd Bátonyterenye kisterenyei városrészén. Már használhatják is azt az autósok.

3. Tehetség-díjat vehetett át a salgótarjáni tánciskola növendéke és vezetője

Sport és mozgáskultúra kategóriában vehetett át Tehetség-díjat a salgótarjáni tánciskola növendéke és edzője a szlovákiai Érsekújváron.

2. Európa-bajnokságon remekeltek a salgótarjáni táncosok

Hosszú kvalifikációs sorozat végén, négy tánckategóriában lettek Európa-bajnokok a salgótarjáni Mona Deja-Vu Tánciskola növendékei.

1. Machetés támadás nyomán indult példamutató kezdeményezés a tarjáni Acélgyári úton

Nem mindennapi összefogás indult néhány hete Salgótarjánban. A közelmúltban egy machetés alak ijesztgette a járókelőket az egykori acélgyár közelében. Ez volt az utolsó csepp, amelynek nyomán úgy döntöttek a környéken lakók, hogy lépniük kell a helyiek biztonságáért.

Néhány hete egy machetés alak borzolta a kedélyeket az Acélgyári úton, akkor döntöttek úgy, hogy nem lehet tovább homokba dugni a fejeket 
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában