Bűncselekmény

2024.05.29. 14:40

Autókat lopott a 18 éves tari tolvaj

Nem szerette a tömegközlekedést, ezért autókat lopott, hogy meglátogassa ismerőseit egy 18 éves férfi a közelmúltban. A tolvaj most jármű önkényes elvétele miatt felelhet.

Nagy Orsolya

Mint arról a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság beszámolt: a Taron élő tolvaj a napokban, az esti órákban érkezett vonattal Mátraverebélybe, ahol végiglátogatta ismerőseit.

Az egyenruhások Salgótarján központjában figyeltek fel a tolvaj által vezetett járműre
Az egyenruhások Salgótarján központjában figyeltek fel a tolvaj által vezetett járműre
Forrás: Police.hu

Megpihent a tolvaj a lopás után

„Már hajnali három volt, amikor a vasútállomás felé indult, de útközben észrevette, hogy egy fehér, „dobozos” autóban ott maradt a kocsikulcs és az ajtaja is nyitva van. A férfi kihasználta az alkalmat, és autózni indult, pedig még jogosítványa sem volt”– fogalmaztak a rendőrök.

Hozzátették: először Tarra ment, majd áthajtott Salgótarjánba, és egy mellékúton félreállva aludt pár órát. Reggel pedig az éppen vajúdó testvéréhez indult a kórházba. A város központjában a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai figyeltek fel az akkor már körözött járműre. Megállították, vezetőjét pedig elfogták és előállították. A kihallgatásán a férfi beismerte tettét, a tulajdonos pedig visszakapta a rendőröktől a járművét.

Újabb autót tulajdonított el a fiatal

A rendőrség arra is kitért, hogy a férfi szabadon bocsátását követően meglátogatta testvérét, majd hazament. Mivel nem tudott aludni, éjszaka ismét portyázni indult Taron. Ez alkalommal egy zárt udvaron parkoló áruszállítóra figyelt fel. Miután a nyitott kapun bement a kertbe, a lezárt autó ajtajait a nála lévő fogóval próbálta felfeszíteni. A zajra felébredt a ház tulajdonosa, aki tetten érte a rongálót, majd tárcsázta a segélyhívót. Az elkövető futva menekült el a helyszínről, de a személyleírás alapján a Pásztói Rendőrkapitányság járőrei a közelben elfogták és előállították. A járműben a tettes 400 ezer forintos kárt okozott. Gyanúsítotti kihallgatásán a 18 éves fiatal ezt a tettét is beismerte, a rendőrség pedig az általa elkövetett bűncselekmények miatt őrizetbe vette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában