Programok

2024.07.30. 13:13

Táborban jártak a tari gyerekek

Idén is tartalmas tábort tudhatnak maguk mögött a helyi gyerekek – adta hírül a helyi könyvtár Facebook-oldalán.

Nagy Orsolya

Mint arról beszámoltak: a tábor első napján Nagyné Patkó Erzsike néni mutatott fonási technikákat a gyerekeknek, amely során gyönyörű karkötők készültek. Keddtől a túrázásé lett a főszerep. Először Kazárra látogattak el a táborozók, ahol Gecse Krisztián és Gecse Boglárka vezette el őket a riolittufához. A gyerekek az elsők között próbálhatták ki a település népi játékokkal teli játszóházát.

„Szerdán kora reggel útnak indultunk Salgótarjánba, ahol a Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogatóközpontot fedezhettük fel. Csákiné Dobos Laura segítségével a gyerekek újra kis biológusok lehettek. Másnap a salgótarjáni Bányamúzeumot látogattuk meg, ami igazán különleges élmény volt, nem csak a gyerekeknek, de még nekünk, felnőtteknek is – fogalmazott a könyvtár Facebook-oldalán. Hozzátették: a tábor utolsó napján pedig Balázs Ervin mutatta be a gyerekeknek a keresztény harcművészet alapjait.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában