Programok

2024.07.02. 08:50

A biztonságos vakációról szólt a bátonyterenyei tábor

Egy hetet tölthettek a gyerekek a közelmúltban a bátonyterenyei táborban, ahol számos élménnyel és sok hasznos ismerettel gazdagodtak.

Nagy Orsolya

Mint arról Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense beszámolt, izgalmas héten van túl az a közel 40 fiatal, akik részt vettek a bátonyterenyei balesetmegelőzési bizottság által szervezett táborban. Hozzátette: a Biztonságos vakációért hét elnevezésű tábort a bátonyterenyei rendőrök immár 19. alkalommal szervezték meg június végén. A tartalmas hetet a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság képviseletében Szőke Zoltán, a közlekedésrendészeti osztály vezetője nyitotta meg a bátonyterenyei Ady Endre Művelődési Házban.

tábor, biztonság
Kerékpáros ügyességi pálya is várta a gyerekeket a tábor ideje alatt
Forrás: Police.hu

A tábor megannyi élményt kínált

– Kollégáink idén is mindent megtettek annak érdekében, hogy a gyerekek minél felkészültebben kezdjék meg a több hónapos szünetet. Tóth József, a balesetmegelőzési bizottság titkára és segítői számos érdekes programot szerveztek a fiatalok részére, amelyek során nemcsak a kikapcsolódás, hanem a biztonságos nyári szünidőre való felkészítés is szerepet kapott. A szervezők a társszervek részvételével 10 állomáson, játékos feladatokon keresztül mutatták be a gyerekeknek, hogy melyek azok a veszélyhelyzetek, amikkel nyáron találkozhatnak, és hogyan lehet azokat elkerülni – közölte Tamás-Kovács Andrea.

A sajtóreferens arra is kitért, hogy a programot színesítették a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság, az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Magyar Vöröskereszt Nógrád Vármegyei Szervezetének munkatársai. Ezen túlmenően a hét folyamán további érdekes programokon és kirándulásokon vehettek részt a táborozók, amelyekről szép élményekkel és sok hasznos ismeretekkel térhettek haza.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában