Nool.hu podcast

2024.07.03. 17:20

Segítő szakmák: egyre nagyobb az igény a szakemberekre Nógrádban (podcast)

A segítő szakmákban dolgozókra egyre nagyobb szükség van, ám még mindig nagyon sokan vannak, akik valamiért óckodnak attól, hogy szakembertől kérjenek segítséget egy-egy lelki probléma megoldására. Bógár Zsoltot kérdeztük a témáról.

Angyal Eszter

Vajon tudjuk-e, hogy mi a különbség pszichológus, pszichiáter, mentálhigiénés szakember vagy épp coach között, és egyáltalán honnan jöhetünk rá, hogy nekünk adott esetben a felsorolt szakemberek közül melyikre lenne szükségünk?! Természetesen megannyi összetevője van a dolognak, ám vannak nagyon fontos alapinformációk, amikkel nem árt tisztában lenni.

A segítő szakmákban dolgozókkal kapcsolatos alapvető információkról beszélgettünk Bógár Zsolttal
A segítő szakmákban dolgozókkal kapcsolatos alapvető információkról beszélgettünk Bógár Zsolttal
Fotó: Angyal Eszter / Forrás: Hír FM Salgótarján

Sőt, nem árt – voltaképp kötelező lenne – hozzáértő segítséget kérni minden olyan esetben, amikor úgy tűnik, hogy beleragadtunk egy élethelyzetbe, nem szabadulunk egy nyomasztó gondolattól, érzéstől. Megannyi negatív hozadéka lehet ugyanis annak, ha ebben az állapotban maradunk, mentális és egészségügyi szinten is.

Szakemberekről, kompetenciákról és a legjellemzőbb problémalehetőségekről is kérdeztük legfrissebb podcastünkben  a mohorai származású Bógár Zsolt teológust, mentálhigiénés szakembert:

Bógár Zsolttal készült korábbi beszélgetéseinket az alábbiakban találjátok:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában