Nool.hu videó

2024.07.25. 17:00

REpont: így támogathatod az állatvédőket (videó)

A REpont rendszer bevezetésével a jótékonyság új csatornája nyílt meg a fogyasztók előtt. A palackok visszaváltási díját most akár közvetlenül a balassagyarmati kutyamenhelynek is felajánlhatjuk.

Lukács Zsófia

A REpontokon a 0,1–3 liter közötti kiszerelésű ásványvizes, üdítős, sörös, boros és szeszesital csomagolások már mind visszaválthatók. Az új rendszer célja, hogy motiválja a fogyasztót arra, hogy visszavigye azokat a palackokat, amelyek jelentős része korábban hulladékká, most viszont pénzzé válhat.

Repont automata, állatvédő
A REpont automaták lehetőséget biztosítanak arra, hogy a fogyasztók jótékony célra ajánlják fel a visszaváltási díjat
Fotó: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool

A REpont automatáknak számos előnye van

Az új automaták lehetőséget biztosítanak arra, hogy a fogyasztók jótékony célra ajánlják fel a visszaváltási díjat. Egy egyszerű gombnyomással segíthetnek másokon, így akár a balassagyarmati San Lazaro Állatvédő Alapítvány munkáját is támogathatják. Az alapítvány is készített egy QR-kódot a visszaváltási díj felajánlásához, amelyeket a REpont automatákon keresztül lehet aktiválni. Amikor a fogyasztók az automatákon keresztül visszaváltják az üres üvegeket vagy palackokat, a kód beolvasásával a visszaváltási díjat az általuk kiválasztott szervezethez irányítják.

Dallos Szilvia, az alapítvány munkatársa portálunknak elmondta, hogy jelenleg több mint 60 kutyáról gondoskodnak a telephelyükön és minden segítség jól jön a számukra.  – Hálásak vagyunk, ha a beváltott palackok árát eljuttatjátok részünkre. Sok kicsi sokra megy alapon kérjük, hogy aki megteheti, támogasson minket ilyen téren is – fogalmazott az állatvédő.

Várják az önkénteseket

Hozzátette, hogy az adományok nagy részét az eledelek vásárlása, az orvosi és kórházi beavatkozások térítésére fordítják. Dallos Szilvia kiemelte, hogy az ebtelepen továbbra is várják a felajánlásokat és a segítő önkénteseket, akár kutyasétáltatásra is a hűvösebb napokon.

Videónkon bemutatjuk, hogyan működik az átutalás a gyakorlatban is: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában