Ízorgia

2 órája

Mennyei ízek: így készül a juhtúróval töltött palóc lángos

Ha egy igazi magyaros palóc étellel szeretnéd meglepni magadat és a szeretteidet, a mindmegette.hu receptjét érdemes követned.

Nool.hu

Juhtúróval töltött palóc lángos

Forrás: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 25 dkg juhtúró
  • 1 dl tejföl
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csipet cukor
  • kevés tej

 

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, forró vízben megfőzzük, és áttörjük. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral megfuttatjuk. Összekeverjük az áttört burgonyát, a lisztet, a sót, a tejet és a tejben megfuttatott élesztőt, és jól átdolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben a juhtúrót kissé összetörjük egy villával, és hozzákeverjük a tejfölt. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd tenyérnyi téglalapokat vágunk ki belőle egy éles késsel. Minden lap felére juhtúrós tölteléket teszünk, majd a tésztát összehajtjuk, és a széleit az ujjainkkal összenyomkodjuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és konyhai törlőkendőre vagy szalvétára szedjük. Azonnal fogyasztjuk.
(Hivatalosan 20 darab lángosnak kellene kijönnie a receptből, a valóságban nekünk azonban csak 10-12 darab lett belőle. Nyilván ha az ember kisebb darabokra vágja a tésztát, több lesz belőle, de szerintem így az igazi!)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában