2 órája
Mennyei ízek: így készül a juhtúróval töltött palóc lángos
Ha egy igazi magyaros palóc étellel szeretnéd meglepni magadat és a szeretteidet, a mindmegette.hu receptjét érdemes követned.
Juhtúróval töltött palóc lángos
Forrás: mindmegette.hu
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 25 dkg juhtúró
- 1 dl tejföl
- 1 kávéskanál só
- 1 csipet cukor
- kevés tej
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, forró vízben megfőzzük, és áttörjük. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral megfuttatjuk. Összekeverjük az áttört burgonyát, a lisztet, a sót, a tejet és a tejben megfuttatott élesztőt, és jól átdolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben a juhtúrót kissé összetörjük egy villával, és hozzákeverjük a tejfölt. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd tenyérnyi téglalapokat vágunk ki belőle egy éles késsel. Minden lap felére juhtúrós tölteléket teszünk, majd a tésztát összehajtjuk, és a széleit az ujjainkkal összenyomkodjuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és konyhai törlőkendőre vagy szalvétára szedjük. Azonnal fogyasztjuk.
(Hivatalosan 20 darab lángosnak kellene kijönnie a receptből, a valóságban nekünk azonban csak 10-12 darab lett belőle. Nyilván ha az ember kisebb darabokra vágja a tésztát, több lesz belőle, de szerintem így az igazi!)