2 órája
Mit főzzek ma?
Kezd velünk a napot, fedezz fel új ízeket, és tegyük együtt változatossá az étkezéseidet!
Napi recept ajánlónkban minden nap új ötletekkel segítünk színesíteni az étkezéseidet. Legyen szó egy gyors hétköznapi vacsoráról, egy különleges fogásról ünnepi alkalmakra, vagy csak egy új inspirációról a konyhában, nálunk minden nap találsz valami ínycsiklandó ajánlatot! Ne feledd, minden ételhez hozzávaló egy csipetnyi szeretet! További receptek a mindmegette.hu oldalon.
Mai receptünk:
Kolbászos-csemegeuborkás ragu
Hozzávalók:
zsiradék
3 nagy vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
60 dkg sertéstarja, -lapocka vagy zsírosabb comb
só
bors
őrölt pirospaprika
1 babérlevél
5-6 csemegeuborka
1 szál kolbász
Elkészítés:
A zsiradékon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, utána rádobjuk a zúzott fokhagymát.
A hagymára tesszük a csíkokra vágott húst, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, babérlevéllel fűszerezzük. Pici vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk; ha szükséges, időnként pótoljuk az elfőtt folyadékot.
Amikor már majdnem készen van a hús, beletesszük a fél centi vastag csíkokra vagy karikákra vágott uborkát és a felkarikázott kolbászt, s készre főzzük.
Főtt tésztával vagy rizzsel tálaljuk.