Szórakozás

2024.07.20. 17:12

Palotási falunap: a közösség összetartását erősítette idén is a rendezvény

Főzőverseny, gyermek foglalkozások és hagyományőrző, kulturális előadások. Mindezek mellett még számos különleges program színesítette szombaton a XVI. Palotási Falunapot, amelyen a község apraja-nagyja jól szórakozhatott.

Sipos Nina Vivien

Főzőverseny, gyermek foglalkozások és hagyományőrző, kulturális előadások - a palotási falunap összekovácsolja az emebreket

A XVI. Palotási Falunap szombaton reggel 9 órakor kezdődött el a kispályás labdarúgó tornával a helyi sportpályán, ezzel egy időben pedig a római katolikus templommal szembeni téren ulti- és főzőversenyre várták a lakosokat. A gasztronómiai megmérettetésen idén összesen hét csapat indult el, a standjuknál pedig a legkülönfélébb magyar ételek készültek: hagymás rostélyos, csülkös köröm, vadpörkölt, tócsni, töltött káposzta és még megannyi finomság. A zsűri tagjai voltak: Gazdik István, a Szabadtűzi Lovagrend sommelierje, a palotási főzőkonyha egykori főzőszakácsa, illetve Major József, a Muzsika TV állandó vőfélye.

Palotási falunap
Palotási falunap, főzőversennyel. A  közösség összetartását erősítette idén is a rendezvény
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

A rendezvényen 13 órakor köszöntő beszédet mondott Szabó Mihály polgármester, majd Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Közgyűlés elnöke is megosztotta ünnepi gondolatait a résztvevőkkel.

Összekovácsolja a közösséget a palotási falunap

– Immáron 16. alkalommal rendezzük meg a Palotási Falunapot, amely mint más településeknél, nálunk is egy valódi közösség összetartó erő – árulta el hírportálunknak Szabó Mihály, Palotás polgármestere, hozzátéve: – Úgy vagyunk vele, hogy egy évben kell legalább egy ilyen rendezvény azért, hogy megálljunk egy kicsit ebben a rohanó világban. Itt együtt lehet a település közössége és jól érezheti magát mindenki.

Palotási falunap: a közösség összetartását erősítette idén is a rendezvény
Számos kísérőprogram várta a vendégeket a csillámtetoválástól a koncertekig
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Kifejtette továbbá, hogy igyekeztek olyan programokat és előadásokat leszervezni idén, amelyeken a kicsik és nagyok is egyaránt remekül tudnak szórakozni. A délután folyamán színpadra léptek a hagyományőrző csoportok, az egyházasdengelegi hagyományőrző egyesület, Berki Mária (Marszi), a Négy Arc Színház Társulat a „Zene nélkül mit érek én” című előadásukkal, Didi és Gabriella a lakodalmas műsorukkal, Essemm, valamint a Szabad Élet Zenekar. Este fél tíztől retro diszkó indult Mikó Zsolttal.

Mindezek mellett kísérőprogramokként a gyerekek számára volt Kahoot! játék, kézműves alkotói foglalkozás, arcfestés, csillámtetoválás, vidámpark, hajfonás, és baba-mama sátor is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában