Vizsga

2024.07.22. 18:50

Manikűrös és körömdizájner vizsgát tettek Balassagyarmaton

Száztíz alkalmi modell közreműködésével huszonkét hallgató tett manikűrös és körömdizájner vizsgát a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum (NVSzC) Szondi György Technikum és Szakképző Iskolában Balassagyarmaton a közelmúltban. Az 550 órás képzés ez év februárjában kezdődött, a hallgatók között pedig akadt, aki a Felvidékről járt be, míg más a jogi diplomája mellé szerzett szépségipari szakképesítést.

Lászlók Judit

Száztíz modell nyújtotta kezét a vizsgához

Forrás: Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum

A gyakorlati oktatást Ghebali Kenza kéz- és lábápoló mester tartotta, akinek ez volt az első csoportja.  Nagy kihívást jelentett számomra 22 fő megtanítása a szakmára, ugyanakkor az oktatás számos tapasztalattal is megajándékozott – mondta a közös tanulásról Ghebali Kenza, akinek a lelkesedése és temperamentuma magával ragadta a hallgatókat, így hamar felvették a ritmust és teljesítették a vizsgára bocsátás követelményeit. Motiváltságukat a vizsga is visszaigazolta.

manikűrös és körömdizájner
Manikűrös és körömdizájner vizsgát tettek Balassagyarmaton
Forrás: Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum

A manikűrös és körömdizájner vizsgán modelleken dolgoztak

Tanka Ágnes, az intézmény igazgatója arról tájékoztatott, hogy az elméleti tárgyakat, melyek a képzés 30 százalékát tették ki, Kökény Szilvia és Lőrikné Tornyos Anikó oktatók tanították. A képzés a NVSZC támogatásának és a három oktató sikeres együttműködésének az eredménye. 

– A kétnapos vizsga írásbeli és gyakorlati vizsgarészből állt. A gyakorlati vizsgán öt vizsgamunkát kellett sikeresen elvégezni a hallgatóknak: manikűr – gépi és klasszikus –, háromféle műkörömépítés húzott anyag-zselé, porcelán vagy egyéb innovatív anyag felhasználásával készültek, stílus és díszítés alapján igazodva a vendégtípushoz – fogalmazott Tanka Ágnes. Hozzátette: – A gyakorlati vizsgamunkák elvégzésére összesen 800 perc állt a vizsgázók rendelkezésére. Érdekesség, hogy itt már mindenki a saját felszerelésével, eszközeivel dolgozott, illetve mindenki maga szervezte az alkalmi modelljét is, akiken mind az öt vizsgamunkáját bemutathatta.

Színvonalas és igényes alkotások készültek 

Hegedűs Gábor, a Nógrád Vármegyei Független Vizsgaközpont vezetője és a két vizsgabizottsági tag, Kerekné Balázs Judit és Tőzsér Edina arról számoltak be, hogy összességében színvonalas, sokszor művészi igényességgel elkészített alkotásokat láthattak. Kiemelték újdonság volt, hogy ezt a vizsgát már az új szabályok szerint tartották meg, amelyek ez év július elsejétől léptek érvénybe.

Tanka Ágnes végül kitért arra is, hogy a népszerű manikűrös és körömdizájner képzésükben újabb csoportot indítanak majd ősztől. Ezenkívül szintén a felnőttképzés keretében szeptembertől asztalos, gépi és CNC forgácsoló, hűtő- és szellőzésrendszer- szerelő, villanyszerelő, szigetelő, szárazépítő, valamint volframelektródás védőgázas ívhegesztő szakképesítés megszerzésére is lehetőség nyílik majd állami támogatással az iskolájukban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában