Hőség

2024.07.10. 18:00

Az állatokat is óvni kell kánikula idején – íme a nógrádi rendőrök tanácsai

A nagy melegben háziállatainkra is fokozottan kell figyelnünk. A kánikula nem csak az emberi szervezetet viseli meg, de az állatokét is.

Nagy Orsolya

A Nógrád vármegyei rendőrség a Facebook-oldalán kifejtette, hogy mire érdemes figyelni a háziállatok esetében a kánikula ideje alatt.

hőség, kánikula
Kánikula idején még jobban figyeljünk háziállatainkra is
Forrás: Shutterstock

– Soha ne hagyjuk kedvencünket a tűző napon kikötve vagy kocsiba zárva, még árnyékban álló autóban sem. Emellett fontos, hogy kánikulában ne futtassuk kutyánkat, sétálni is csak a kora reggeli és esti órákban vigyük. A szívbeteg és az idős négylábúakra pedig különös gondot kell fordítanunk, hiszen ők érzékenyebbek a melegre – hangsúlyozták a rendőrök.
Hozzátették: amennyiben a kertben, szabadon tartjuk kutyánkat, mindig legyen számára árnyékos, hűvös hely, ahol a hőség elől menedéket talál. Ezen túlmenően a friss ivóvíz is nagyon fontos, de arra is ügyelni kell, hogy a kánikula alatt a kutyák étvágya is lecsökken, ezért etetni kisebb mennyiségben, több részletben, inkább az esti és a reggeli órákban célszerű őket. A dús, hosszú szőrű kutyák szőrét pedig érdemes nyárra rövidre nyírni, így könnyebben átvészelik a meleg időszakot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában