Egészségügy

2024.07.11. 09:38

Gyógytornász hallgatók töltik gyakorlatukat a salgótarjáni kórházban

Évről évre egyre több orvostanhallgató tölti nyári gyakorlatát a salgótarjáni kórházban.

Gulyás Edina

A Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház – a Semmelweis Egyetem oktatókórházaként – 2017-től fogadja az orvostanhallgatókat kötelező nyári és évközi gyakorlatra. Esztendőről esztendőre egyre többen választják a salgótarjáni intézményt, idén nyáron közel harmincan töltik gyakorlatukat az onkológiai, a belgyógyászati, a sebészeti, a neurológiai, az intenzív, a bőrgyógyászati, illetve a szülészet-nőgyógyászati osztályokon.

Négy gyógytornász hallgató kezdte meg a nyári gyakorlatát Salgótarjánban
Négy gyógytornász hallgató kezdte meg a nyári gyakorlatát Salgótarjánban
Fotó: Gyurkó Péter / Forrás: Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház

– Vannak visszatérő hallgatók is, többen közülük a diploma megszerzését követően kórházunkban helyezkednek el – tájékoztatta portálunkat közleményében a salgótarjáni kórház.

A Debreceni Egyetemről érkeztek a gyógytornász hallgatók a megyeszékhelyre

Hozzátették: a nyár folyamán a Pécsi és a Szegedi Tudományegyetemről is várnak hallgatókat, a napokban azonban a Debreceni Egyetem négy gyógytornász hallgatója kezdte meg a nyári gyakorlatát a központi fizioterápiás részlegen, illetve rehabilitációs osztályon. Herczeg Dóra, Zsélyi Bora, Visnyár Gabriella és Szabó Vivien gyógytornász hallgatóknak Füleki Andrea vezető gyógytornászász tart gyakorlati oktatást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában