Könyv

2 órája

Feltárja az 1973-as túszdráma részleteit a balassagyarmati írónő

Hírzárlat – e címmel jelent meg kilenc évvel ezelőtt Hatala Csenge első dokumentarista regénye. A fiatal lány nyolcévnyi kutatómunka eredményeként leszámolt az 1973-as balassagyarmati túszdráma legendáival. November 7-én, csütörtökön, 17 órától író-olvasó találkozóra érkezik a szerző a Madách Imre Városi Könyvtárba.

Lukács Zsófia

A találkozó témája, ami hosszú évtizedek távlatából újra és újra felszínre tör, az 1973-as balassagyarmati túszdráma. Legendák és féligazságok, amikre Hatala Csenge Hírzárlat című könyve tett pontot. Ebben a kötetben megszólalnak az események szereplői. Először, és sokan közülük kizárólag itt. A túszok, a túszejtő, a hatóságok és különféle szakértők elbeszélésén alapul ez a könyv, ami immár második kiadásban, kemény fedéllel is az olvasók rendelkezésére áll.

túszdráma
Hatala Csenge könyvében részletesen ír a balassagyarmati túszdráma pillanatairól
Forrás: Nool Archív

Hogyan zajlott a gyarmati túszdráma?

Hatala Csenge dokumentumkötetek szerzője, dokumentumfilmek és igaz történeteken alapuló játékfilmek kutató-szerkesztője a balassagyarmati túszdráma titkait még tinédzserként kezdte kutatni, ekkor készítette első interjúját is egy egykori tússzal. Ahogy teltek az évek, megtalálta és megszólította az események további szereplőit is. Hogyan reagáltak a túszdráma résztvevői egy készülő könyv hírére? Milyen új titkokra derült fény a kutatás során? Mik a tanulságok? Erről az időszakról mesél a szerző a novemberi író-olvasó találkozó közönségének. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában