Jegyzet

2024.07.03. 10:52

Édes receptek

Veres Edina

Nem áll messze tőlem, hogy újdonságokkal kísérletezzek, ugyanakkor alkalomadtán pont ilyen szívesen térek vissza régi, jól bevált „ötletekhez” is. Rendszerint hosszasan szoktam azon tanakodni, hogy miféle desszert kerüljön az asztalra a hétvégi menü után. Amikor végképp semmi elképzelésem nincs, – természetesen – az internettől kérek némi segítséget. Ilyenkor örömmel kísérletezek olyasmivel is, amit addig még sosem próbáltam. Persze ezek a végeredmény tekintetében hol több, hol kevesebb sikerrel záródnak, ellentétben a már sokszor használt, jól bevált receptekkel.

Így például nemrég a hét utolsó napjaihoz közeledve sorra kerestem fel a különböző gasztro portálokat egy nem túl bonyolult, de ízletes édesség után kutatva. Nem találtam semmi kedvemre valót, így már épp aggódni kezdtem, hogy édes csemege nélkül marad a vasárnapi asztal. Ekkor lépett be az irodába a kollégám kezében egy tányérral, amin láttam: palacsinták sorakoztak. Kérdésemre azt is elárulta, hogy ő bizony ez alkalommal túróval töltötte meg a tésztatekercseket. „Nem is rossz ötlet!”– fogalmazódott meg a fejemben, és ez az érzés csak tovább fokozódott bennem, ahogy a munkatársam jóízűen falatozni kezdte a finomságot. Mindezt látva fejben már készítettem is a bevásárló listát a szükséges alapanyagokról, miközben arra gondoltam, hogy ennél jobbat kívánni se tudtam volna, hiszen gyors, egyszerű, finom. Remélhetőleg az ebédlőasztalnál helyet foglalók körében is sikert arat majd a nosztalgikus ízvilág...


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában