Életmód

2024.07.28. 15:24

Egyre többen küzdenek depresszióval a városokban – itt a megoldás!

Nincs olyan probléma, amelyre ne lehetne a természetben megoldást találni, így érdemes minél inkább közelebb kerülni hozzá – hívta fel a figyelmet Kovács Hetti salgótarjáni egészségmentor. Vallja: a természet igazi orvosság a depresszió ellen is.

Nagy Orsolya

Mint a szakember fogalmazott, nagy probléma, hogy eltávolodtunk a természettől, hiszen régen csak ez volt az emberek számára és rengeteg segítséget nyújtott a különböző betegségekre.

depresszió
Egyre többen küzdenek depresszióval a városokban
Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A depresszió ellen is hatásos a természethez fordulni

– Nem hiába mondják, hogy receptként kellene felírni a természetet. Köztudott, hogy a városi emberek betegebbek és sokkal több a depresszióval küzdő is. A természet fontos alkotóelemei, részei vagyunk. Erről azonban a mai kor embere sajnos megfeledkezik. Annyira modern és kényelmes világban élünk és annyira természetes minden a számunkra, hogy elfelejtjük mindennek az eredetét – közölte Kovács Hetti, aki példaként említette, hogy milyen fontos lenne olyan dolgokért is hálásnak lenni, mint például, hogy van áram az otthonunkban, vagy víz. Ez ugyanis egy ajándék, amely nem alanyi jogon jár, hiszen nagyon sok helyen úgy élnek a világban, ahol sem víz, sem áram nincs.

A salgótarjáni szakember mindenkinek azt javasolja, hogy töltsön minél több időt a természetben akár a lélek, akár a fizikai betegségek elkerülése, vagy gyógyítása érdekében. 

Kiváló program lehet egy séta, de akár a kertészkedés is, vagy mezítláb eltölteni kis időt a füvön, hiszen fontos, hogy a Földdel kapcsolatban legyünk. Ráadásul mindez nem csak a közérzetünkre van hatással, de erősíti az immunrendszert és még a bélbaktériumoknak is jót tesz.

Kovács Hetti, természet
Kovács Hetti természetgyógyász tanácsai az egészségmegőrzést szolgálják
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

Az egészségmentor arra is kitért, hogy a természetben tartózkodás során azonban érdemes elkerülni a különböző elektromos készülékek, így például a telefon használatát, hiszen csak úgy lehet elcsendesedni és igazán feltöltődni. Emellett a gyógynövények ismerete is hasznos lehet, hiszen azoknak is számtalan pozitív tulajdonságuk van a szervezetre. Ezek csodaszerek, amelyek ingyen vannak.

Az elvonulás feltölti a lelket

Kovács Hetti beszámolt arról is, hogy nemrégiben egy egyhetes elvonuláson járt a természetben.

– Minden elvonulás célja, a tudat tiszta természetének a megtapasztalása. Ezt csak ott lehet elérni, ahol sem telefon, sem áram nincs. Az erdőben töltött egyhetes tartózkodásom alatt nem volt sziréna, kutyaugatás és semmilyen zavaró körülmény. Ilyenkor több napon keresztül a természetben vagyunk, de házakban alszunk. Mindez nem csak élményt nyújt, de segíthet önmagunk megismerésében is – mesélte a természetgyógyász, aki minden ember számára tanácsolja az elvonulást, ugyanakkor csak fokozatosan, hiszen a mai kor embere annyira elszokott már a természettől, hogy egyhetes ott-tartózkodás nem mindenkinek való.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában