Nool.hu podcast

2024.04.30. 11:20

Így erősíthetjük szervezetünket a front ellen (podcast)

Kovács Hetti salgótarjáni egészségmentor és természetgyógyász a frontokról és azok hatásáról, valamint a tavaszi fáradtságról beszélt portálunknak.

Nagy Orsolya

Manapság egyre több embert megviselnek az időjárási frontok, amelyek akár naponta is válthatják egymást.

– Arra kellene figyelni, hogy nagyon sok teher ér minket, amelyek mindegyike olyan, mintha sokszorosan ülne rá a szervezetre. Egyre nehezebben tudunk bármiféle kilengést elviselni. A frontérzékenység és a migrén is annak a jele, hogy nagyon sok méreganyag van a testben, és el van fáradva, nem tud beindulni az öngyógyító folyamat. Éppen ezért fontos lenne a felhalmozódott méreganyagoktól megszabadulni, és erősíteni a szervezetünket nem csak fizikálisan, de mentálisan is. Akkor a frontok okozta kellemetlenségeket is jobban elviselnénk – fogalmazott Hetti.

Számos tünet jelentkezhet

Hozzátette: azt is meg kellene vizsgálni mindenkinek, hogy az élete melyik része nem stimmel, például vannak, akiknek az alvással akad problémájuk. Amennyiben este nem történik meg a regenerálódás, akkor mindenre sokkal érzékenyebbé válik az adott személy, így az időjárás-változásra is. A frontok hatására számos tünet jelentkezhet, így például vérnyomás-ingadozás, migrén, fejfájás, szédülés, ingerlékenység, ízületi fájdalom, bágyadtság, de tompaság is.

A salgótarjáni szakember szerint a frontokra talán az idősebbek a legérzékenyebbek, míg a gyerekek nem biztos, hogy ki tudják fejezni, mi a bajuk, így lehet ők csak nyűgösebbek olyankor. Fontos azonban, hogy még a teljesen egészséges embernek is oda kell figyelnie magára.

Még több tanácsért hallgassatok bele podcastünkbe!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában