Egészségügy

2024.07.15. 19:00

Betegségek megelőzését célozza a salgótarjáni kórházban is megvalósuló program

Két nagy értékű fitneszgéppel gazdagodott a salgótarjáni kórház fizioterápiás részlege.

Gulyás Edina

– A Magyar Kórházszövetség, a Belügyminisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága támogatásával és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság szakmai partnerségében komplex egészségfejlesztési programot indított országosan tíz kiválasztott hazai fekvőbeteg intézményben kísérleti jelleggel – tájékoztatott közleményben a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház.

Betegségek megelőzését célozza a program, a Szent Lázár kórházban is megvalósulhat
Betegségek megelőzését célozza a program, a Szent Lázár kórházban is megvalósulhat
Fotó: Gyurkó Péter / Szent Lázár kórház / Forrás: Beküldött

Hozzátették: a program célja a kórházak egészségfejlesztési profiljának kialakítása és bővítése, amivel hozzájárulnak az egészségügyi dolgozók és tágabb értelemben a lakosság egészségtudatosságának növeléséhez, a betegségek megelőzéséhez. A program fókuszában az egészségügyi dolgozók állnak, hiszen mentálisan és fizikálisan is megterhelő az a gyógyító, betegápoló tevékenység, amit nap mint nap végeznek. 

– A Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház idén csatlakozott a felkínált dolgozói egészségfejlesztés témájú pályázathoz. Annak  köszönhetően intézményünknek lehetősége nyílt két nagy értékű fitneszgép beszerzésére. Az eszközök a központi fizioterápiás részlegen lettek elhelyezve, így nem csak a dolgozók, hanem a betegek is használhatják azokat – olvasható a közleményben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában