Vizsgálat

2024.07.24. 17:08

Ártalmas vagy sem? – újabb vizsgálatok várhatók a mohorai telephelyen

További hatósági ellenőrzések és vizsgálatok várhatóak a mohorai telephelyen tárolt anyagok kapcsán. Erről Balla Mihály országgyűlési képviselő számolt be szerdán.

Nool.hu

Bala Mihály Gulyás Géza polgármesterrel és a vármegyei kormányhivatal szakembereivel egyeztetett a mohorai telephelyről

Forrás: Facebook/Balla Mihály

Múlt csütörtökön elsőként számoltunk be arról, hogy a mohoraiakat aggodalommal tölti el a település közelében található telephelyen tárolt anyag. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megkeresésünkre akkor azt közölte, hogy már tavaly nyáron lakossági bejelentést kaptak a telephelyre szállított anyagról. Azonban a helyszíni ellenőrzés alkalmával megállapították, hogy az ingatlanon tárolt anyag (grafitpor) nem tartozik sem a közúti veszélyesáru-szállításról (ADR), sem a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló jogszabályok hatálya alá.

mohorai telephely
Bala Mihály Gulyás Géza polgármesterrel és a vármegyei kormányhivatal szakembereivel egyeztetett a mohorai telephelyről
Forrás: Facebook/Balla Mihály

Július elején is ellenőrzést tartottak a mohorai telephelyen

Aztán a telephelyen folytatott tevékenységgel kapcsolatban ez évben ismét közérdekű bejelentés érkezett a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, ezért annak balassagyarmati kirendeltsége július 1-jén újabb helyszíni ellenőrzést hajtott végre.

„Az ellenőrzés alkalmával megállapították, hogy a telephelyen a tevékenységet és a tárolt anyagot érintően, illetve egyéb körülményben olyan változás nem történt, amely a katasztrófavédelem hatáskörébe tartozóan további hatósági intézkedéseket tett volna szükségessé. A megkeresésekben említett illegális hulladékkal kapcsolatban a hivatásos katasztrófavédelmi szerv nem rendelkezik hulladékgazdálkodási hatósági hatáskörrel” – közölte korábban a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A mohorai telephelyen tárolt anyagokkal kapcsolatban szerdán egyeztetett Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője is. Erről a Facebook-oldalán számolt be:”Tájékoztatást kértem Gulyás Géza polgármester úrtól és a vármegyei kormányhivatal szakembereitől a mohorai telephely ügyével kapcsolatban. További hatósági ellenőrzések és vizsgálatok várhatóak.”

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában