Jegyzet

2024.07.01. 10:44

Álmatlan esték

Nagy Orsolya

A legtöbbször jól alszom, de utálom, amikor nem tudom kipihenni a magamat. Mostanában ez sajnos elég gyakran előfordul. A napokban például szinte minden éjszakám így telt. Már este kilenc-tíz óra körül kidőltem, majd felébredtem egykor és sehogy sem tudtam vissza aludni. Elkezdtem számolni, hogy hány órát pihenhetek reggelig, ha sikerül körülbelül tíz perc alatt elaludnom. Mivel nem jött álom a szememre, úgy döntöttem, hogy nézem egy kicsit a televíziót, hátha egy unalmas film megy majd. Persze nem így történt, ugyanis egy érdekes thriller kezdődött, így hajnali háromig ébren is tartott. Utána ugyan eldőltem, de rémálmok kísérték az estémet. Volt, hogy kígyóval, de olyan is, hogy pókokkal álmodtam. Reggel hétkor pedig már kelnem kellett, így egész nap hulla fáradt voltam.

 Nem volt ez másként a minap sem, de akkor legalább hajnali négy óráig sikerült aludni. Természetesen járt az agyam és azon töprengtem, hogy milyen feladatokat kell majd elvégeznem másnap. Ezután kipróbáltam minden létező technikát, amely segíthet minél előbb elaludni. Nyilván egyetlen módszer sem vált be és csak még dühösebb lettem. Forgolódtam és vártam a csodát, de nem jött. Végül úgy döntöttem, inkább megreggelizem és kávézom egyet. Ezután persze elaludtam, sőt tovább is, mint kellett volna, így kapkodósan indult a napom. Most egy újabb technikát fogok alkalmazni álmatlanság ellen, remélem az végre beválik és tudok aludni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában