Egészségügy

2024.06.05. 19:51

Díjazták a Nógrád vármegye egészségügyi dolgozóit (fotók)

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) köszöntötte Nógrád vármegye egészségügyi intézményeinek dolgozóit szerda délután a balassagyarmati művelődési központban. Az ünnepségen emlékérmeket, elismerő okleveleket és díjakat is átadtak, elismerve a szakdolgozók áldozatos munkáját.

Lukács Zsófia

Díjazott egészségügyi szakemberek csoportképe az elismerések átadása után

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

A MESZK Nógrád Vármegyei Területi Szervezetének balassagyarmati elnöke, Fodor Zsuzsanna köszöntötte elsőként a megjelenteket a magyar ápolók napja, az ápolók nemzetközi napja és Semmelweis-nap alkalmából, majd Kőrösi Istvánné, a MESZK megyei elnöke szólt a jelenlévőkhöz.

díjazták a dolgozókat
Díjazták az egészségügyi szakembereket, Semmelweis-napi elismeréseket is átvehettek a dolgozók
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

– A segítő szakmát gyakorlóknak szükségük van arra, hogy önmagukra is gondoljanak, ezért hagyománnyá kívánjuk tenni a szakmai napokat az egészségügyi szakdolgozók tiszteletére. Egy ilyen délelőttön vagyunk túl a mai napon, ahol akkreditált továbbképzést szerveztünk. Hálával tartozunk az egészségügyi dolgozóknak az együtt töltött időkért, hogy a munkájukat hivatásnak tekintik és szívvel-lélekkel végzik, valamint mindazoknak, akik támogatják szakdolgozóinkat– fogalmazott Kőrösi Istvánné.

A MESZK országos elnöke, dr. Balog Zoltán kifejtette: a mai díjazottak a legjobb példaképek a jövő generációinak. Jó látni azt, hogy tudnak egymás sikerének örülni és egyre több szakdolgozói területet tudnak köszönteni és megszólítani – tette hozzá. Dr. Laczkó Tamás, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház megbízott főigazgatója az eseményen visszaemlékezett az első ápolástani gyakorlatára, ahol a szakdolgozóktól tanulhatta meg azt, hogy mit is jelent az az ápolás, ami az emberséget és az elesettekkel való bánásmódot is magába foglalja.

Kiegészíti egymást a két nagy nógrádi kórház

Hangsúlyozta, hogy az egészségügyi szakdolgozók az ellátás motorjai. A megye betegellátása akkor zökkenőmentes, ha a gyarmati és a tarjáni kórház együttműködik és kiegészíti egymást, ezt közösen tudjuk véghez vinni – fogalmazott dr. Laczkó Tamás.

Balassagyarmat polgármestere, Csach Gábor is köszöntötte az intézmények dolgozóit. – Az önök munkája a gyógyítás kulcsa, hiszen önök töltenek 24 órát a betegek mellett a kórházakban, vagy segítik őket az orvosi rendelőkben. Városvezetőként különösen hálás vagyok a munkájukért – mondta el a polgármester, aki elárulta, hogy gyermekkorára visszaemlékezve sem kötődik negatív élménye a kórházhoz, amit a kedves ápolóknak köszönhet.

 

Díjazták az egészségügyi szakembereket

Csábi István, a zeneiskola igazgatójának ünnepi műsorát követően elismerték azoknak a szakdolgozóknak a munkáját, akik kiemelkedő szakmai vagy közösségépítő tevékenységgel járulnak hozzá a vármegye egészségügyi intézményeinek mindennapjaihoz.

Elsőként a magyar ápolók napja alkalmából elismerést vehetett át: Kácsor Bernadett, Kovács Lászlóné, Molnár Brigitta, Molnár Mónika és Simó Marianna. Az ápolók nemzetközi napjához kötődően Ágoston Helgát, Csadóné Janecskó Arankát, Deákné Percsina Editet, Klárik Ferencet és Tóthné Molnár Editet díjazták. Semmelweis-napi díjat adományoztak: Bagi Erzsébet, Dr. Lászlókné Buzás Andrea, Ferencziné Tari Tünde, Laczkó Gábor, Mindszenty Erika, Reiman Attila, Sturmann-né Füleki Andrea, Szabóné Liptai Mónika, Szőllősi Mónika és Tálas Károlyné részére.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában