Pályázat

2024.05.03. 10:21

Varázsprogram: egymillió forintot érhet a nemti gyerekek rajza

Idén is rajzpályázatot hirdetett az egyik építőanyagokkal foglalkozó cég az ország óvodáinak. A Varázsprogram elnevezésű felhívásra a Nemti Községi Gesztenyefa Óvoda is jelentkezett, várják a szavazatokat, ugyanis az egymillió forintos fődíjból tornaszobát alakítanának ki.

Gulyás Edina

A gyerekek rajzára a közösségi oldalon várják a szavazatokat

Forrás: Beküldött

– Nagy álmunk, hogy egy modern és szépen felújított tornaszobában mozoghassanak az óvodások, sajnos jelenleg az ebédlőben, jó időben pedig az udvaron van erre csak lehetőségünk – fogalmazott Cserhalmi Adél, az óvoda igazgatója. – Az intézménybe jellemzően hátrányos helyzetű gyerekek járnak, számukra különösen fontosak a mozgásos tevékenységek, hiszen azok számos készséget fejlesztenek. 

Mint mondta, ezért döntöttek úgy, hogy pályáznak a Varázsprogram elnevezésű óvoda-fejlesztési felhívására. A tornaszobának helyet adó épületet a fenntartó önkormányzat szintén pályázat segítségével kívülről és energetikailag már felújította, azonban a belső munkák még hátra vannak. Az egymillió forintos fődíjból ezt az álmot szeretnék megvalósítani Nemtiben. 

Amerikából is érkeznek szavazatok

– Szeretnénk hinni, hogy egy falusi, egy csoportos kis óvodának is van esélye a nagyok versenyében. Bízunk a közösség erejében, ezért arra buzdítunk mindenkit, hogy szavazzanak az ide járó gyerekek által készített rajzra a közösségi oldalunkon. Az összefogás már érezhető: ismerősöknek köszönhetően Amerikából is érkeznek voksok

 – vette át a szót Kotroczóné Pethő Veronika óvodapedagógus. – Az első tíz rajz közül, amelyekre a legtöbb szavazat érkezik, sorsolással döntik el, hogy ki lesz a nyertes. A voksolás már elkezdődött és május 14-ig tart. 

Hozzátette: amennyiben valóra válik az álmuk, úgy a 117 éves múltra visszatekintő intézmény tovább fejlődhet, ez a gyereklétszám növekedését is magával hozhatja. Egy település élhetőségét nagyban meghatározza ugyanis, hogy működik-e ott óvoda.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában