Édesség

2024.02.13. 11:21

Hazatérés tortát készít a salgótarjáni cukrász két falu visszacsatolásának évfordulójára

Szó Gellért, a kétszeres országtorta győztes és Póti Éva vezető cukrász új, közös kreációja nem más, mint a Hazatérés torta – adta hírül az önkormányzat Facebook-oldalán.

Nagy Orsolya

Mint fogalmaztak, Szó Gellért neve 2015-ben vált országszerte ismertté, amikor Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltortájával megnyerte az ország tortája versenyt. A fiatal cukrász 2016-ban újra a figyelem középpontjába került azzal, hogy az Őrség zöld aranya kreációja lett a legjobb torta Magyarországon, illetve a második helyezést is ő nyerte el a Zuzorka-val.

Hozzátették: a testvérpár rendszeresen különleges meglepetésekkel rukkol elő. Ez alkalommal Somoskőújfalu hazatérésének századik évfordulójának a tiszteletére Szó Gellért és Póti Éva vezető cukrász megálmodták a Hazatérés torta elnevezésű édességet, amelynek bemutatója és helyszíni kóstolója február 17-én, szombaton a centenáriumi ünnepség keretében Somoskőújfaluban lesz.

A torta később elérhető lesz majd a kézműves cukrászdában is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában