Fejlesztés

2023.08.08. 12:30

Huszonhatmillió forintból újulhatott meg két gyakran használt külterületi út Galgagután

Két külterületi utat újítottak fel a nyár folyamán Galgagután. A község önkormányzata által a Vidékfejlesztési Programra beadott sikeres pályázata jóvoltából, összesen 26,2 millió forintból készült el a korszerűsítés.

Hegedűs Henrik

Kiemelt fontosságú volt a fejlesztés

Forrás: Beküldött fotó

Agócs Gábor, a délnyugat-nógrádi település polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta: mindkét fejlesztés kiemelt fontosságú volt.

– A falu déli határában található a szennyvíztisztító telep, ráadásul ennek szomszédságában nemrégiben az egész térség egyik leghatalmasabb napelemes területének beruházása indult meg, éppen ezért nagyon fontos, hogy a megközelítésük minél biztonságosabb legyen – fejtette ki a polgármester.  – Korábban igen silány minőségű volt itt a burkolat, nélkülözhetetlenné vált a cseréje, éppen ezért szemeltük ki ezt a részt, amikor beadtuk a pályázatot.

Agócs Gábor hozzátette: a másik felújított felület a Gábor Áron út külterületre eső lakóövezetén található, az ott élő családok már régen jelezték, hogy egyre körülményesebb eljutniuk az otthonaikba, így az ő igényeiket is teljesítették ezzel a kivitelezéssel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában