Áldás

2023.07.28. 10:23

Megszentelik a felújított Szent Anna-kápolnát az ipolytarnóci falubúcsún

A Szent Anna ünnepéhez közel eső hétvégén tartják Ipolytarnócon a falubúcsút, ahogy minden évben, úgy idén is két napos rendezvénnyel készülnek a településen.

Gulyás Edina

A felújítás előtti állapot. Vasárnap újraszentelik a temetőben álló Szent Anna-kápolnát

Forrás: Nool.hu

Fotó: Fotó: NMH archív

Szent Anna a falu védőszentje, így a hagyományok szerint mindig július végén tartják meg a falubúcsút a településen. Nem lesz ez másként idén sem, július 29-én és 30-án két napos programmal készül a község önkormányzata. Gál István polgármester arról tájékoztatta portálunkat, hogy régebben összegyűltek a település lakói és az elszármazottak is hazatértek erre a dátumra, hogy a temetőben lévő Szent Anna kápolnánál hallgassák meg a szentmisét. 

Napjainkban szombaton rendezik meg pacalfőző versennyel színesített falunapot, majd vasárnap is folytatódik a rendezvény. Egyházi körmenet indul a Krisztus Király-templomtól 11 órakor, majd szentmisét követően felszentelik a Szent Anna-kápolnát. A műemléképület állagmegóvási munkáit pályázati támogatással végezték el. A program 13 órától a tájház udvarán kialakított pagodák megáldásával folytatódik, ahol kulturális műsor szórakoztatja a megjelenteket.

A hétvége több érdekes programot is ad a nógrádiaknak:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában