Közösségépítés

2023.06.25. 08:56

Világtalálkozón gyűltek össze a cserhátszentivániak a festői szépségű faluban

A festői szépségű apró faluban, Cserhátszentivánon immár 13. alkalommal gyűltek össze a településen élők és innen elszármazottak.

G. E.

A jó hangulatról muzsikusok is gondoskodtak

Forrás: Facebook/Skuczi Nándor

A templomkert adott otthont most szombaton a 13. alkalommal megtartott hagyományos programnak. A Cserhátszentivániak Világtalálkozóját a falu védőszentjének és névadójának, Keresztelő Szent Jánosnak az ünnepén, az ő tiszteletére újjáépített templom 1759. évi felszentelésének évfordulóján tartják. Az ötlet a cserhátszentiváni születésű Murányi Gyulától származik, aki dr. Szalay Ferenc professzorral együtt fő szervezője a rendezvénynek. Eredetileg egy családi körben megtartott találkozó lett volna, de később a meghívottak köre bővült és kiterjedt mindenkire, aki valamilyen formában kötődik a településhez.

– A tapasztalat pozitív, az emberek szívesen jönnek. Az összejövetelnek közösség formáló ereje van és sikere révén sok minden megvalósult már a településen – nyilatkozta korábban portálunknak dr. Szalay Ferenc. A világtalálkozó alkalmából minden évben megjelenik egy évkönyv, ami a két találkozó közötti időszak történéseit öleli fel. 

A program idén is jó lehetőséget kínált a közös időtöltésre, a tartalmas beszélgetésekre azoknak, akik Cserhátszentiváninak érzik magukat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában