Becsó Zsolt több nógrádi fejlesztéshez is kérte Novák Katalin támogatását

Nógrád értékeiről, erősségeiről, az itt élőket leginkább foglalkoztató nehézségekről is tájékozódott Novák Katalin azon a találkozón, amelyen a vármegye vezetőivel tárgyalt.

G. E.

Előremutató beszélgetésen vannak túl a köztársasági elnökkel Nógrád jelenéről és jövőjéről

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

– A mai találkozó célja, ahogyan a korábbi vármegyei látogatásoknak is, hogy feltérképezzem, majd képviseljem a döntéshozók előtt azokat az értékeket, erősségeket, amelyek Nógrádot jellemzik – fogalmazott a megbeszélésen Novák Katalin, hozzátéve: – Arra vagyok kíváncsi, mi az, ami a helyieket leginkább foglalkoztatja, melyek a büszkeségeik, mik a nehézségeik. 

Mint mondta, ez a mai azért is egy különleges alkalom, mert először tartanak úgynevezett kihelyezett „palota napot”. Mivel a Sándor-palotában folyó munkát máshol is el lehet végezni, így el lehet vinni a köztársasági elnöki hivatal működését az ország különböző pontjaira. Ennek első állomása Alsópetény. 

A találkozót követően Becsó Zsolt országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: előremutató beszélgetésen vannak túl. Minden résztvevő megfogalmazta a gondolatait Nógrád jelenéről és jövőjéről. 

– Három témára hívtam fel az elnök asszony figyelmét. Az első ahhoz a gyönyörű természeti környezethez kapcsolódik, ami kiemeli Nógrádot a vármegyék sorából. Arra kértem Novák Katalint, legyen partner abban a törekvésben, hogy  jövőben szűkebb hazánkat egy olyan irányú fejlődési pályára állíthassuk, amelynek eredményeként az ország rekreációs központjává válhat – hangsúlyozta a honatya. – Ez turisztikai és egyéb infrastrukturális fejlesztéseket is magába foglal. 

Hozzátette: ezen kívül a Madách-emlékévhez kapcsolódó elképzelések megvalósításához is kérték a köztársági elnök támogatását. Mindezeken túl felhívták figyelmét a hazai és az uniós források egyenetlenségére is. Becsó Zsolt ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: az elmúlt tervezési időszakban érkező forrásoknál nagyságrendileg jóval nagyobbra lenne szükség a jövőben ahhoz, hogy javuljon megyénk versenyképessége. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában