Fenntarthatóság

2023.05.03. 14:10

Minden a méz körül forgott a pásztói óvodában

A Fenntarthatóság hetében mézes napot tartottak a pásztói Százszorszép Óvodában a közelmúltban.

N. O.

A gyerekek mézes kiskiflit és kenyeret is ettek

Forrás: Beküldött fotó

Szlobodnyikné Csépe Renáta, az intézmény óvónője portálunknak elmondta, hogy tavaly szervezték meg először ezt a programot, amelynek már akkor is nagy sikere volt.

– Fontos, hogy a gyerekek megismerkedjenek a méhekkel, és tudják miért kapcsolódnak a fenntarthatósághoz. Tavaly egy méhész tartott előadást, sajnos ez idén nem jött össze. Idén összegyűltünk a tornaterembe, ahol megnéztünk a méhek életéről egy videót és mesét, majd mindegyik csoportban a gyerekek ezt a témát dolgozták fel, valamint mézes kiskiflit és kenyeret is ettek – közölte az óvónő. Hozzátette: nagyon szeretik a mézet a gyerekek, de a feldolgozandó téma is tetszett nekik.

Mint mondta: a környezeti- és egészséges életmódra nevelés az intézményben kiemelt helyen szerepel, hiszen Örökös Zöld Óvoda, Madárbarát Óvoda és Zöldszíves Óvoda címmel is rendelkezik. Ezen mindegyike kötelezi őket a természet szeretetére, megóvására, felfedezésére, valamint a fenntarthatóságra, s így az óvodai élet mindennapjait áthatják  az ezekhez kapcsolódó tevékenységek, így a méhes projekt is. 

A közeljövőben a zöld jeles napjainkhoz kötődően, a madarak és fák napja alkalmából folytatják majd a tavaly megkezdett óvodai hagyományt, ugyanis a Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogatóközpontba kirándul a Százszorszép Óvoda összes csoportja.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában