Beruházás

2023.01.30. 16:46

Jól halad Erdőkürtön a szennyvíz hálózat kiépítése

A többéves előkészítés, tervezés és engedélyeztetés után tavaly tavasszal elindultak a Dél-Nógrád térségében is a szennyvízhálózat kiépítésének munkálatai – közölte Szebenkiné Palik Katalin, a település polgármestere.

N. O.

Hozzátette: a falu mellett a projektben részt vesz Kálló és Vanyarc is. A három települést érintő beruházás pedig több mint 6 milliárd forintból valósul meg, amelyhez 330 millió forint önerőt biztosít az állam.

A polgármester arra is kitért, hogy Erdőkürtön szeptember elején indultak el a munkálatok. Jelenleg elkészült hozzávetőlegesen 800 méter gerincvezeték a Fő úton, de a Béke és Árpád utca is. Ezen túlmenően folyamatban van a Rákóczi út és Dózsa út kiépítése, illetve hamarosan kezdődik a Hárs út és Hárs köz és a Kőároki út kiépítése.

Mint mondta, a szennyvíztisztító telep építési munkálatai kora tavaszán kezdődnek el. Az év végéig pedig el kell készülni a szakembereknek a munkálatokkal. Akkor már a lakosság már rácsatlakozhat a telepre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában