Ragadozó madár

2022.02.10. 20:49

Különleges egerészölyvet fotóztak Szügyben

Nem mindennapi madarat kapott lencsevégre egy hölgy nemrégiben Nógrád megyében. Először hóbagolynak nézték, aztán kiderült, hogy egy festékhiányos, azaz leucisztikus madár tűnt fel Szügyben.

Nool

Forrás: Kormosói Krisztina - Madárhatározó Facebook-csoport

Kormosói Krisztina a Facebook Madárhatározó csoportjába töltött fel képeket nemrégiben a gyönyörű fehér madárról – szúrta ki a Turista Magazin. 

A Szügyben élő hobbifotóst megkeresték, hogy meséljen kicsit a különleges, festékhiányos egerészölyvről készült fotók kapcsán. Krisztina elmondta, hogy szándékosan eredt a madár nyomába, mert januárban már látták a környéken, de akkor hóbagolynak vélték.

Forrás: Kormosói Krisztina - Madárhatározó Facebook-csoport

Az első próbálkozásom nem sikerült olyan jóra. Nagyon messziről kiszúrta, hogy figyelem, és elrepült. Január 26-án újabb kísérletet tettem, hogy megfotózzam közelebbről. Megörültem nagyon, mikor észleltem, hogy egy fán ült háttal. Nincs túl profi gépem, így ennyire tudtam csak ráközelíteni, de nem adom fel, és újra felkeresem majd, amint lesz lehetőségem rá – mondta el a Turista Magazinnak Krisztina. A beszámolóból kiderült az is, hogy Szügy környékén állítólag már tavaly is többen látták a leucisztikus egerészölyvet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában